"Scorpionii Albaștri", trageri antiaeriene pe timp de noapte în poligonul Wierzbiny

Eduard Pascu / 21 mai 2020 / 09:46

Scorpionii Albaștri au efectuat trageri antiaeriene pe timp de noapte în poligonul Wierzbiny din Polonia, se arată într-o postare pe Facebook a Forțelor Terestre Române.

"A fost pentru prima dată când am asistat la o tragere cu sistemul antiaerian OERLIKON și a fost o adevărată placere să văd cum lucrează aceste tunuri. Am rămas impresionat de complexitatea operațiunilor care trebuie executate pentru pregătirea tragerii, dar și de modul în care tunurile pot fi controlate prin sistemul de conducere a focului GunStar Night", a spus comandantul Grupului de Luptă, locotenent-colonel Andrew Gallo.

"Scorpionii Albaștri" au executat trageri antiaeriene asupra unor ținte aeriene simulate prin bombe luminoase, lansate la o înălțime de 2.400 m de către plutonul de aruncătoare de 120 mm al partenerului american.

 (w670)

Militarilor români li s-a alăturat și o grupă de rachete antiaeriene GROM aparținând partenerului polonez care nu a ratat ocazia să se instruiască pe țintele aeriene pe care militarii români au executat tragerea.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy