Scene ireale în Kiev: Polițiștii trag cu AK-47 în drone iraniene Shahed-136 (Foto/Video). Explozii și la 1 km de Ambasada României

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Atacurile cu drone kamikaze iraniene au avut loc încă de dimineață în centrul Kievului, dar și în alte orașe ucrainene.

Luni dimineața, conform informațiilor preliminare, rușii au folosit drone iraniene Shahed-136. Un reporter Reuters relatează că a văzut părți din dronă folosite în atac, pe care scria: „Pentru Belgorod”.

Dronele iraniene Shahed-136 au lovit clădiri rezidenţiale din apropierea gării centrale din capitala ucraineană, provocând mai multe incendii, scrie Reuters.

Foto: Vitali Kliciko

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a comunicat pe Telegram despre patru explozii în cartierul Şevcenkovski din centrul capitalei. Cel puțin 18 persoane au fost scoase de sub ruine.

Ministrul român de externe Bogdan Aurescu a confirmat că dronele au lovit centrul Kievului. ”Am fost în această dimineață în legătură cu Ambasada României în Kiev. Unele explozii au fost aproape de ambasadă, la aproximativ 1-1,5 kilometri. Tot personalul ambasadei este în siguranță, dar monitorizăm atent situația”, a precizat ministrul.

Foto: Serviciul de Urgență al Ucrainei, Serhii Kruk

 

Forțele de ordine încearcă să doboare dronele cu AK-47

Ministrul de interne a confirmat că în timpul atacului de astăzi cu drone kamikaze asupra Kievului, poliția a reușit să doboare una dintre drone cu arme de calibru mic.

 

Primele fotografii de la Kiev, arată că unii polițiști de pe străzile Kievului au tras cu armele din dotare spre cer, în încercarea de a doborî dronele Shahed-136.

Încă de azi dimineață, pe rețelele de socializare au fost distribuite instrucțiuni despre cum să dobori o dronă cu arme de calibru mic. Au fost postate, de asemenea, filmări ale unei încercări de a doborî o dronă kamikaze.

 

Alte filmări arată ofițerii și lucrătorii de urgență conducând oamenii la adăpost, dintr-o zonă potențial periculoasă, iar sunetele de împușcături pot fi auzite, ceea ce poate indica o încercare a apărătorilor ucraineni de a doborî dronele.

 

Instrucțiuni de doborâre a dronelor:

”Trageți pentru o secundă sau două într-un punct fix în fața a ceea ce considerați că este direcția de zbor a dronei... astfel încât drona să zboare într-un nor de gloanțe”, arată una dintre instrucțiunile despre cum să împușcați drona.

 

Nu încercați să doborâți dronele kamikaze

Ministrul Afacerilor Interne, Denys Monastyrskyi, a făcut apel la proprietarii de arme de foc să nu încerce să doboare singuri dronele kamikaze.

„ Probabilitatea unei astfel de lovituri este extrem de mică, iar pericolul, dacă, de exemplu, o persoană fără experiență trage pur și simplu în sus cu o armă, depășește posibilitatea unei lovituri în plin”, a spus șeful Ministerului Afacerilor Interne.

El a confirmat că în timpul atacului de astăzi cu drone kamikaze asupra Kievului, poliția a reușit să doboare una dintre drone cu arme de calibru mic.

 

Ușor de distrus

Citește și: Ucraina a dezvăluit câte drone iraniene Shahed a achiziționat Rusia pentru a continua invazia

Apărarea aeriană a distrus 11 Shahed-136, dintre care 9 UAV-uri au fost lovite într-o singură oră, se arată în comunicatul Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

„În sudul Ucrainei, un alt atac al dronelor kamikaze „Shahed-136”... În decurs de o oră - de la 21:30 până la 22:30, pe 16 octombrie, 9 drone kamikaze „Shahed-136” au fost distruse de soldaţii Forţelor Aeriene.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate ucrainene, Yuri Ignat, a declarat că au distrus au distrus 85% din numărul total de drone implicate în ultimele atacuri, scrie Sky News.

Ucraina a raportat o serie de atacuri rusești cu drone Shahed-136 de fabricație iraniană în ultimele săptămâni. În această dimineață, Iranul a negat din nou livrarea de drone către Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel