Ucraina a dezvăluit câte drone iraniene Shahed a achiziționat Rusia pentru a continua invazia

Dronă iraniană Shahed 129, sursă foto: Wikipedia
Dronă iraniană Shahed 129, sursă foto: Wikipedia

În cursul acestei săptămâni Federația Rusă a lansat un atac masiv asupra Ucrainei, folosind atât rachete de croazieră cât și drone kamikaze iraniene Shahed-136.

Rusia a lansat peste 80 de rachete asupra orașelor ucrainene ca urmare a exploziei de pe podul Crimeei și a contraofensivei ucrainene de la începutul lunii septembrie.

Atacul rus de o amploare fără precedent în cele 7 luni de invazie a vizat orașe ucrainene de la nord la sud și de la est la vest, inclusiv capitala Kiev.

Au fost lovite regiunile Hmelniţki, Lviv (Liov, Lvov), Dnipro, Viniţa, Zaporojie, Sumî, Harkov şi Jitomir. Atacurile au vizat ținte de infrastructură critică și civilă, înregistrând numeroase victime în rândul civililor.

În cursul zilei de marți, citat de agenția ucraineană Unian, președintele Volodimir Zelenski a solicitat G7 să ajute Ucraina cu sisteme antiaeriene pentru a putea face față atacurilor ruse și a acuzat Moscova că încearcă să destabilizeze și să provoace haos în lumea democratică, folosind inclusiv teroarea în rândul populației civile ucrainene pe care o bombardează.

Și, într-adevăr, rușii au vizat instalațiile energetice de pe teritoriul Ucrainei.

 

Ucraina a dezvăluit numărul dronelor Shahed pe care Rusia le-a achiziționat din Iran

 

2. Diferite d... (shahed-191-drona-iran_38511900.jpg)

Diferite drone de tip Shahed iraniene. Sursă foto: Iran media/screenshots IMA Media @YouTube video via TheAviationist.com

Totodată, în discursul său, Zelenski a confirmat că Federația Rusă a atacat inclusiv cu drone iraniene de tip Shahed, precizând că, potrivit informațiilor de care dispune Ucraina, agresorul rus a comandant din Iran aproximativ 2.400 de drone Shahed de diferite tipuri.

La sfârșitul lunii august, Statele Unite au anunțat că Rusia a primit un lot mare de drone iraniene, care vor fi probabil desfășurate pe câmpul de luptă din Ucraina.

Prima utilizare a dornelor iraniene în regiunea Harkov a fost raportată la 13 septembrie. O cercetare efectuată la momentul respectiv a indicat faptul că rușii folosesc drona kamikaze iraniană Shahed-136, care a fost denumită de "Geran-2" în Rusia.

Și în pofida faptului că Iranul a negat oficial că a vândut aceste drone Federației Ruse, imagini cu întrebuințarea lor în Ucraina au devenit tot mai dese. Mai mult, ucrainenii au reușit inclusiv capturarea unui UAV de tip Mohajer iranian.

CITEȘTE ȘI: Ucraina ia la țintă bazele militare din care rușii lansează atacuri cu dronele kamikaze iraniene Shahed-136

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel