Mai multe detalii despre Ground Combat System au fost prezentate în România: O soluţie la provocările pe care le aduce războiul terestru modern

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Saab este un producător de top în domeniul militar, cu o istorie solidă în dezvoltarea de soluții inovatoare pentru lupta la nivel terestru. Compania Saab înțelege rolul esențial pe care îl joacă astăzi combinarea puterii de foc, mobilitatea și ușurința cu care sunt utilizate armele pe câmpul de luptă de către trupele dislocate în teren. Pentru a răspunde tuturor acestor nevoi, compania Saab a dezvoltat sistemul ''Ground Combat'' care presupune echiparea soldaților cu lansatoare de grenade antitanc pentru a avea un succes cât mai mare într-o luptă terestră în mediul urban.

DefenseRomania se numără printre publicaţiile care au luat parte la prezentarea portofoliu de produse pe care compania Saab le include în conceptul Ground Combat System.

Se consideră adesea că războiul modern se desfășoară în cinci domenii cheie: în aer, pe uscat, pe mare, în spațiu și în spațiul cibernetic. Termenul "luptă terestră" (n.r. ground-combat) său "război terestru" se referă la luptele care au loc la sol, implicând de obicei forțe terestre precum infanteria, vehiculele de luptă și artileria.

Scopul luptei terestre este de a găsi, angaja și neutraliza inamicul și de a câștiga suprafeţe cât mai mari dintr-un teritoriu. Militarii angajaţi în luptă vor încerca să cucerească elemente cheie de infrastructură critică și poziții tactice, provocând în același timp daune cât mai mari inamicului.

 

Saab oferă o soluţie la provocările pe care le aduce războiul terestru modern

 

O componentă-cheie a războiului terestru modern este ceea ce se numeşte ''dismounted close combat'' - un fel de "luptă corp la corp'' în care majoritatea combatanților se deplasează pe jos, mai degrabă decât cu vehicule militare. Astfel de trupe pot proveni din ramuri militare, inclusiv infanterie, forțe pentru operații speciale și pușcași marini.

Youtube video image

Lupta ''corp la corp'' poate avea loc pe o varietate de terenuri, de la străzile unor orașe până la zonele rurale. Din ce în ce mai mult, confruntările se desfășoară în medii urbane complexe în care soldații trebuie să fie atenți la pericolele din jur. De asemenea, trupele trebuie să se confrunte adesea cu tancuri echipate cu kituri speciale de protecție care le ajută să se adapteze la lupta în mediile urbane.

Pe măsură ce amenințările la adresa securității globale se schimbă, operațiunile - atât militare, cât și civile - necesită cea mai mare coordonare și sincronizare. Conform companiei Saab, formarea trebuie să ofere același nivel de interoperabilitate. Cu soluțiile Saab pentru simulări, se oferă acces la o gamă largă de competențe.

Saab recunoaște importanța unei integrări fără cusur între diferitele sisteme de luptă terestre. Soluțiile lor sunt concepute pentru a funcționa în mod armonios cu infrastructura militară și sistemele de comandă existente, sporind astfel eficiența operațională generală. Acest lucru permite un răspuns mai coordonat și mai eficient pe câmpul de luptă.

 

Instruire și asistență:

 

Saab merge dincolo de simpla furnizare de arme. Oferă solutii complete de instruire pentru a se asigura că soldații pot valorifica toate capacitățile sistemelor lor. În plus, ei oferă asistență continuă prin servicii de întreținere și piese de schimb ușor disponibile, minimizând timpul de nefuncționare și maximizând disponibilitatea operațională.

Ground Combat Indoor Trainer de la Saab este un exemplu excelent de echipament care asigură o pregătire militară extrem de realistă, fiind în același timp rentabil din punct de vedere al costurilor. Dispozitivul funcționează fără a utiliza muniție reală, eliminând cerința de reîncărcare cu muniție și reducând risipa în poligoanele de tragere. Abordarea nu are niciun efect asupra mediului înconjurător, îmbunătățind în același timp abilitățile esenţiale de luptă.

Soldații își pot perfecționa abilitățile de tragere într-un mediu digital, fără a fi supuși limitărilor de spațiu impuse de poligoanele tradiționale. Soluția prezentată de Saab îmbunătățește eficiența instruirii, reducând în același timp provocările logistice şi permite simularea mai multor scenarii de luptă.

Portofoliul de produse al Saab, destinat luptei terestre, echipează soldații cu o gamă completă de armament, oferindu-le posibilitatea de a face față oricărei situații și de a îndeplini obiectivele misiunii. Ofertele companiei includ:

Carl-Gustaf M4: Această armă fără recul de ultimă generație este renumită pentru versatilitatea și puterea sa de foc. Poate ataca o gamă largă de ținte, de la infanterie la vehicule blindate, și este lăudată pentru ușurința cu care poate fi utilizată și adaptabilitatea la diverse medii de luptă.

NLAW (Next Generation Light Anti-Tank Weapon): Această armă de unică folosință, cu o singură lovitură, oferă capacități antitanc excepționale. Designul său ușor și operarea simplă o fac ideală pentru îndeplinirea misiunilor de luptă în mediul urban.

NLAW, cunoscut și sub numele de Main Battle Tank and Light Anti-tank Weapon (MBT LAW), este un sistem antitanc, format dintr-un lansator de unică folosință preîncărcat cu o singură rachetă ghidată. Racheta poate fi trasă în două moduri distincte, ''direct attack'' și ''top attack'' - modul în care muniția NLAW este setată să se detoneze deasupra unui tanc unde blindajul este de obicei cea mai slabă .

Sistemul NLAW poate lovi cu uşurinţă un tanc aflat la 800 m distanță și poate străpunge blindaje cu o grosime de peste 500 mm, deoarece utilizatorul trebui să ținta timp de 3-5 secunde ţinta fixată, timp în care giroscopul din proiectil măsoară viteza ţintei.

AT4: Această familie de arme anti-tanc și-a câștigat reputația de a fi una dintre cele mai de succes arme de acest tip. Ușoare, portabile și de unică folosință, aceste arme sunt concepute pentru a fi ușor de utilizat și eficiente împotriva vehiculelor blindate inamice.

 

Saab prioritizează nevoile soldatului modern 

 

Saab se angajează în cercetare și dezvoltare continuă pentru a se asigura că sistemele sale de luptă terestre rămân în fruntea progreselor tehnologice.

Armele proiectate de compania suedeză sunt concepute pentru a fi eficiente în medii diverse, de la câmpuri de luptă deschise la zone urbane aglomerate.

Armele sunt ușor de utilizat și cerințele minime de instruire asigură faptul că soldații pot folosi aceste sisteme în mod eficient și util.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel