Rușii nu mai au răbdare: Exercițiul la nivel strategic “Grom-2022” va fi executat la începutul anului

Ionel Copcea |
Data publicării:

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 03.01.2022, citând surse apropiate Ministerului Apărării, că exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Grom, cu participarea tuturor celor trei componente ale Forțelor Nucleare Strategice va avea loc la începutul anului 2022.

“Exercițiul Grom, la care va participa triada nucleară rusă, a fost planificat pentru începutul anului 2022”, a precizat sursa.

De regulă, exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic al Forțelor Nucleare Strategice se desfășoară la sfârșitul anului de instrucție.

În cadrul acestuia, un submarin al Flotei de Nord lansează o rachetă balistică intercontinentală asupra unei ținte din poligonul Kura din Kamchatka, iar un submarin al Flotei din Oceanul Pacific distruge o țintă amplasată în poligonul Chiza din nordul Rusiei.

De asemenea, Trupele de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) lansează o rachetă balistică intercontinentală cu bazare terestră, iar avioane ale Aviației cu rază lungă de acțiune execută lansări de rachete de croazieră.

Pe 21 decembrie 2021, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat, la o ședință extinsă a Colegiului Ministerului Apărării, că, în anul 2022, este planificată executarea exercițiilor strategice Est și Grom.

Comentariul autorului: În ultimii ani, Rusia a efectuat exercițiul Forțelor Nucleare Strategice la sfârșitul lunii octombrie.

În anumite situații, un exercițiu de acest gen, dar cu o amploare mult mai redusă, a fost executat și la începutul primăverii, în lunile martie sau aprilie.

Probabil, în acest an, Rusia intenționează să folosească exercițiul strategic Grom pentru afișarea forței, în scopul susținerii negocierilor politico-militare privind garanțiile de securitate. Astfel, nu este exclus ca Grom-2022 să aibă loc mult mai devreme, adică chiar pe parcursul lunii ianuarie.

Trebuie menționat faptul că, în perioada 10-13 ianuarie, sunt planificate primele negocieri dintre reprezentanții Rusiei și cei ai SUA (10 ianuarie), NATO (12 ianuarie) și OSCE (13 ianuarie).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel