Ruşii laudă capacităţile sistemului S-400. Rază de acţiune de 400 km (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării (MOD) a efectuat un test al sistemului de apărare antiaeriană S-400 "Triumf" (Codul de identificare NATO este: SA-21 Growler, și anterior era cunoscut ca S-300PMU-3), împotriva unei ținte balistice aflată la o distanță de 400 km, potrivit armatei ruse, precizează ArmyRecognition.

Ministerul rus al Apărării a raportat efectuarea acestui test pe 28 aprilie. În comunicatul ministerului rus al Apărării se precizează că un sisteme de rachete S-400, aparţinând districtului militar estic (Vostochniy Voyenniy Okrug, VVO) a efectuat un test, într-un poligon militar din Republica Buryatia, care a presupus interceptarea unei rachete balistice.

Citeşte şi: Pandemia COVID-19 întârzie activarea sistemelor de rachete S-400 din Turcia

Exerciţiul a constat în simularea unui scenariu, unic până acum, în care un inamic foloseşte o rachetă balistică pentru a distruge elemente de infrastructură militară, astfel militari care operează un sisteme de apărare antiaeriană S-400 au interceptat şi distrus ţinta la o distanță de aproximativ 400 km.

Ce este S-400 ?

S-400 este un sistem de apărare aeriană intrat în serviciul armatei ruse în 2007 și a fost conceput pentru a intercepta și doborî orice amenințare venită pe cale aeriană. O baterie de S-400 este compusă din mai multe vehicule: un centru de comandă, diferite stații radar mobile și până la 12 vehicule de lansare, camioane dotate fiecare cu câte patru rachete.

Conceput pentru a intercepta elicoptere, avioane și rachete, inclusiv rachete de croazieră și balistice cu rază scurtă și medie de acțiune, sistemul S-400 poate localiza și lovi aproape orice tip de obiect zburător. S-400 are o rază maximă de 400 km și dispune de patru tipuri diferite de rachete, în funcție de raza necesară sau de tipul de țintă avut în vedere, cu o altitudine maximă de 31km și o rază maximă, la care radarul poate detecta ținta, de 700 km.

Foarte important S-400, la fel ca și variantele S 300, este proiecatat să lupte integrat cu restul sistemelor AA rusești: Tor M1, Pantsir, Tunguska, sau cu sistemele AA (apărare-antiaeriană) mai vechi cum ar fi S 200, una din primele variante proiectate în anii '70. S-400 Triumf este un sistem stratificat autonom AA cu patru rachete diferite, astfel: racheta 40N6 cu sistem activ și autonom de căutare a țintei – pentru o rază de 400 km, racheta 48N6 cu sistem semiactiv, ghidată de radar pe prima parte a traiectoriei – pentru o rază de 250 km, racheta 9M96E2 specializată pe ținte foarte rapide și înalt manevriere – o rază maximă de 120 km și racheta 9M96E, o rachetă cu rază de 40 km.

Modul de operare a sistemului S-400 se desfășoară în trei etape: prima este depistarea țintei, apoi stabilirea traiectoriei și faza a III-a este decizia comandantului de a trage sau nu. Un mare avantaj al sistemului este mobilitatea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel