Rușii își calibrează armamentele în Marea Neagră. Alte două nave de luptă au executat trageri de artilerie

Ionel Copcea |
Data publicării:

Departamentul de asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 09.04.2021, navele mici purtătoare de rachete Grayvoron și Vyshny Volochek au executat trageri de artilerie asupra unor ținte navale, într-un poligon maritim din Marea Neagră.

“În timpul activităților, echipajele navelor au primit ordin să întrebuințeze armamentele împotriva unei nave a adversarului convențional. Potrivit scenariului exercițiului, o navă a adversarului a încercat să instaleze câmpuri de mine pe rutele de deplasare a navelor FRMN”, se arată în comunicatul de presă preluat de agenția TASS.

Potrivit sursei, datele de cercetare culese cu dronă aparținând Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN au fost transmise către un detașament de nave mici purtătoare de rachete, aflat pe mare. “Navele mici purtătoare de rachete Grayvoron și Vyshny Volochek s-au deplasat în raionul indicat, au descoperit și distrus nava adversarului, care desfășura acțiuni ilegale.”

De asemenea, reprezentanții Statului major al FRMN au precizat că echipajele de artilerie de la bordul navelor mici purtătoare de rachete au efectuat trageri de control asupra unor machete de mine plutitoare, toate activitățile fiind executate în conformitate cu planul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă a forțelor FRMN, care se desfășoară în poligoane de pregătire pentru luptă din Marea Neagră.

Comentariul autorului: Este pentru a doua zi consecutiv când nave de luptă ale FRMN execută trageri de artilerie în Marea Neagră. Pe 08 aprilie, fregata Amiral Essen din compunerea Diviziei 30 Nave de Suprafață - Sevastopol a lovit ținte de coastă amplasate în Poligonul Opuk din Penisnula Crimeea, întrebuințând instalația de artilerie de tip A-90.

Navele mici purtătoare de rachete Grayvoron și Vyshny Volochek aparțin Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete - Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea - Sevastopol a FRMN.

Trebuie precizat faptul că toate cele trei nave de luptă sunt purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr și se vor afla în prima linie a unui eventual conflict armat în regiune.

Evident că reprezentanții ruși leagă activitățile de instrucție de verificarea de control asupra perioadei de instrucție de iarnă, care se desfășoară în toate Regiunile Militare. Însă, cu certitudine, acestea fac parte din planul de pregătire pentru potențiala escaladare a situației conflictuale cu Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel