Fregata rusă Amiral Essen a efectuat focuri de artilerie în Marea Neagră (Video)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
fregata "Amiral Essen" din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră
fregata "Amiral Essen" din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră

Fregata Amiral Essen a efectuat focuri de artilerie în Marea Neagră, lovind cu succes ținte de coastă într-o zonă de antrenament din Crimeea, a informat biroul de presă al Flotei Mării Negre.

”Echipajul fregatei Flotei Mării Negre, Amiral Essen, a organizat trageri de artilerie pregătitoare și de calificare asupra țintelor de coastă situate în poligonul Opuk din Peninsula Crimeea. Tragerile asupra țintelor de coastă au fost efectuate ca parte a unui control final al forțelor Flotei Mării Negre pentru perioada de antrenament de iarnă", a mai transmis biroul de presă citat de TASS.

În prima etapă a tragerilor, unitățile de artilerie ale fregatei au folosit un algoritm de operații. În cea de-a doua etapă, s-au efectuat trageri cu tunul de bord A-190 asupra țintelor de coastă.

”Ca parte a desfășurării tragerilor de artilerie personalul a lovit cu succes atât ținte vizibile de coastă, cât și invizibile, folosind date de navigație și un punct auxiliar de țintire”, a mai precizat sursa citată, menționând că în etapa următoare echipajul fregatei Amiral Essen va fi evaluat în efectuarea de exerciții comune cu aviația navală a Flotei Mării Negre în cadrul unui exercițiu pentru respingerea unui atac aerian al inamicului.

Fregata Amiral Essen face parte din noua serie de nave din cadrul Proiectului 11356R/M. Aceste fregate sunt concepute pentru a distruge navele de suprafață inamice, submarinele și instalațiile terestre, patrulare și pentru apărarea șenalului de navigație.

Fregatele acestui proiect sunt înarmate cu opt lansatoare de rachete de croazieră Kalibr-NK care sunt capabile să lovească ținte de suprafață, de coastă și subacvatice la o distanță de până la 2.600 km.

De asemenea sunt echipate cu sisteme de rachete și artilerie de apărare aeriană Shtil-1, Palash și AK-630M, tunuri de artilerie versatile A-190 de calibru 100 mm, tuburi torpile și lansatoare de rachete RBU-6000. Fregatele au heliport pentru un elicopter de război anti-submarin (Ka-27 sau Ka-31).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel