Fregata rusă Amiral Essen a efectuat focuri de artilerie în Marea Neagră (Video)

Eduard Pascu / 09 apr 2021 / 11:01
fregata "Amiral Essen" din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră
fregata "Amiral Essen" din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră

Fregata Amiral Essen a efectuat focuri de artilerie în Marea Neagră, lovind cu succes ținte de coastă într-o zonă de antrenament din Crimeea, a informat biroul de presă al Flotei Mării Negre.

”Echipajul fregatei Flotei Mării Negre, Amiral Essen, a organizat trageri de artilerie pregătitoare și de calificare asupra țintelor de coastă situate în poligonul Opuk din Peninsula Crimeea. Tragerile asupra țintelor de coastă au fost efectuate ca parte a unui control final al forțelor Flotei Mării Negre pentru perioada de antrenament de iarnă", a mai transmis biroul de presă citat de TASS.

În prima etapă a tragerilor, unitățile de artilerie ale fregatei au folosit un algoritm de operații. În cea de-a doua etapă, s-au efectuat trageri cu tunul de bord A-190 asupra țintelor de coastă.

”Ca parte a desfășurării tragerilor de artilerie personalul a lovit cu succes atât ținte vizibile de coastă, cât și invizibile, folosind date de navigație și un punct auxiliar de țintire”, a mai precizat sursa citată, menționând că în etapa următoare echipajul fregatei Amiral Essen va fi evaluat în efectuarea de exerciții comune cu aviația navală a Flotei Mării Negre în cadrul unui exercițiu pentru respingerea unui atac aerian al inamicului.

Fregata Amiral Essen face parte din noua serie de nave din cadrul Proiectului 11356R/M. Aceste fregate sunt concepute pentru a distruge navele de suprafață inamice, submarinele și instalațiile terestre, patrulare și pentru apărarea șenalului de navigație.

Fregatele acestui proiect sunt înarmate cu opt lansatoare de rachete de croazieră Kalibr-NK care sunt capabile să lovească ținte de suprafață, de coastă și subacvatice la o distanță de până la 2.600 km.

De asemenea sunt echipate cu sisteme de rachete și artilerie de apărare aeriană Shtil-1, Palash și AK-630M, tunuri de artilerie versatile A-190 de calibru 100 mm, tuburi torpile și lansatoare de rachete RBU-6000. Fregatele au heliport pentru un elicopter de război anti-submarin (Ka-27 sau Ka-31).

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy