Rușii de la Gazprom au crescut aprovizionarea cu gaz a României cu 344%

Sursă foto: Gazprom
Sursă foto: Gazprom

Gigantul rus Gazprom a publicat datele referitoare la producție și exporturi pentru primele opt luni ale anului, iar România este în topul creșterii procentuale a exporturilor. 

Rușii pompează aproape de nivelul maxim dar avertizează că, chiar și așa, depozitele Europei vor fi mult mai goale față de anul trecut, potrivit unui material publicat săptămâna trecută de portalul E-nergia.ro.

Conform datelor preliminare, Gazprom a produs 337,2 miliarde de metri cubi de gaz în ianuarie-august 2021, cu 17,9% (sau 51,2 miliarde de metri cubi) mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului 2020, arată compania rusă.

Compania și-a mărit exporturile de gaze către țările din afara spațiului ex-sovietic până la 131,3 miliarde de metri cubi. Astfel, Gazprom își menține livrările de gaze aproape de nivelul maxim istoric (133,3 miliarde de metri cubi, înregistrat în aceeași perioadă a anului 2018).

“Mai exact, în perioada ianuarie-august 2021, Gazprom a crescut aprovizionarea cu gaz către Turcia (+173,6%), Germania (+39,3%), Italia (+15%), România (+344%), Serbia ( +123,9%), Polonia (+12%), Bulgaria (+50,9%), Grecia (+15,8%) și Finlanda (+22,7%)”, se arată în informarea Gazprom.

Din primăvara acestui an, România importa gaze rusești în special prin sud (relația Negru Vodă-Isaccea), vechiul gazoduct Transbalcanic, firul 1, după ce o parte a gazelor rusești au fost re-rutate prin noul gazoduct Turk Stream, în detrimentul rutei ucrainene. O parte din importuri se fac și prin vest, din rețeaua ungară, în punctul Csanadpalota-Arad. Și, tot pe aici, când nu se importă, ies din rețeaua româneasă spre cea ungară o parte din gazele rusești intrate la noi prin Negru Vodă, deci creșterea de volum de 344% trebuie ponderată și cu ce iese din rețeaua noastră, mai scrie sursa citată.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Popescu acuză Rusia de creșterea prețurilor la gaze. După operaționalizarea Nord Stream 2 am putea vedea o scădere

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel