Rușii continuă să primească tancuri din Belarus. Un nou lot de 24 de blindate se îndreaptă spre zona Rostov

Ionel Copcea |
Data publicării:

Surse ucrainene au informat că Republica Belarus continuă să scoată din depozite tancuri de tip T-72A, pe care le transferă ulterior în Rusia. Un nou eșalon cu echipamente militare se deplasează din Regiunea Minsk din Belarus în Regiunea Rostov din Rusia. În scurt timp, blindatele vor intra în serviciul de luptă în unitățile rusești care participă la invazia din Ucraina.

Armata Republicii Belarus a scos din depozit un nou lot de tancuri T-72A. Blindatele aparțin Bazei 969 Rezervă de Tancuri din Urechye, districtul Lubansky, Regiunea Minsk. După cum afirmă sursele de la Kiev, din lot fac parte 24 de tancuri, care au fost deja încărcate pe platforme feroviare și trimise în Regiunea Rostov.

Potrivit surselor ucrainene, este vorba deja despre al șaselea lot de tancuri trimis din Belarus în Rusia. Un total de 94 de tancuri T-72A și 44 de camioane Ural au fost scoase din conservare în ultima perioadă, fiind trimise pe teritoriul Rusiei. Se presupune că echipamentele vor fi folosite de unități nou înființate, inclusiv ca parte a mobilizării parțiale.

Între timp, serviciile de informații americane arată că Rusia și Belarus construiesc o grupare comună de trupe la frontiera cu Ucraina, iar pericolul unei invazii din nord crește.

Datele oficiale comunicate de Ministerul belarus al Apărării precizează că armata rusă transferă în republică aproximativ 170 de tancuri, până la 200 de mașini de luptă ale infanteriei și transportoare blindate, precum și aproximativ 100 de tunuri și mortiere cu un calibru de peste 100 de milimetri. De asemenea, în gruparea comună vor fi incluși aproximativ 9.000 de militari ruși.

Comentariul autorului: Specialiștii militari occidentali apreciază că, spre deosebire de prima invazie a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Belarus, când a fost atacată Regiunea Kiev, de această dată este posibilă o incursiune a trupelor ruse în vestul Ucrainei.

Un astfel de demers ar viza tăierea rutelor de aprovizionare a trupelor ucrainene care vin de pe teritoriul Poloniei. În acest fel, ar putea fi oprită furnizarea de armamente occidentale către Ucraina.

În ceea ce privește rezervele de tancuri ale Rusiei, trebuie spus faptul că armata deține cantități impresionante de blindate din timpul fostei URSS și este puțin probabil ca acestea să fi fost epuizate în conflictul din Ucraina. În aceste condiții, este posibil ca transferul de tancuri din Republica Belarus să reprezinte o problemă mai degrabă de ordin politic, ce vizează interacțiunea dintre cele două părți, în cadrul așa-numitului “Stat unional”.

Acest lucru este confirmat de însuși faptul că, în timp ce primește tancuri din Republica Belarus, Rusia își deplasează propriile blindate pe teritoriul belarus, unde se află în curs de formare o grupare comună de trupe.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel