Rușii caută teroriștii sirieni sub pământ. Pe aerodromul Khmeimim a fost dislocat un georadar Oko-3

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 12.03.2021, că militarii ruși din cadrul Bazei Aeriene Khmeimim din Siria au primit un georadar special de tip Oko-3, care este destinat pentru descoperirea golurilor de sub pământ.

După cum a declarat comandantul Trupelor de Geniu ale Grupării de trupe ruse din Siria, locotenent colonel Pavel Reutsky, acesta va fi întrebuințat pentru căutarea eventualelor tuneluri săpate de militanții sirieni în scopuri diversioniste.

“Georadarul Oko-3 a fost conceput pentru a căuta goluri în diferite medii. Acesta poate detecta astfel de spații nu numai în pământ, ci și în beton sau alte medii. Oko-3 a fost proiectat pentru explorare geologică și are o gamă largă de aplicații, inclusiv în industria civilă. Georadarul este folosit, în principal, pentru ducerea luptei în tuneluri. În prezent, tot felul de formațiuni înarmate ilegale folosesc echipamente destinate mineritului sau construcțiilor la metrou în scopul subminării bazelor de sprijin și a locurilor de desfășurare a trupelor, prin comiterea de sabotaje și de acte teroriste”, a precizat Reutsky.

De la începutul războiului din Siria, practica de construire și exploatare a tunelurilor a fost folosită la scară largă de către militanți. Astfel, au fost amplasați în secret explozivi sub secțiile de poliție sau bazele armatei siriene. După cum a declarat Reutsky, cu ajutorul georadarului, geniștii ruși au găsit deja tuneluri pregătite de militanți pentru sabotaj și atacuri teroriste, precum și pentru depozitarea armamentului și muniției. Radarul permite detectarea golurilor până la o adâncime de 50 de metri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel