Rușii au mobilizat deja peste 200.000 de rezerviști care vor fi trimiși să susțină invadarea Ucrainei

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a anunțat, pe 04.10.2022, că, în cadrul procesului de mobilizare parțială, Forțele Armate ale Federației Ruse au fost completate deja cu peste 200.000 de rezerviști.

“În conformitate cu decretul președintelui Federației Ruse din 21 septembrie, în țară continuă procesul de mobilizare parțială a rezerviștilor. Până în prezent, în cadrul Forțelor Armate au sosit peste 200.000 de persoane, a precizat ministrul, citat de agenția de presă Interfax.

Potrivit declarațiilor acestuia, oficialii militari relevanți au fost instruiți să furnizeze mobilizaților seturile necesare de îmbrăcăminte și de alte bunuri și să-i numească în funcții militare.

“Pregătirea personalului unităților nou formate în urma mobilizării se desfășoară în 80 de poligoane militare și în șase centre de instrucție”, a spus Șoigu.

După cum a precizat ministrul, militarii mobilizați vor fi trimiși în zona de desfășurare a „operației militare speciale”, după finalizarea pregătirii și întărirea coeziunii unităților. Aceștia vor îndeplini misiuni în comun cu unitățile care participă deja la ostilități.

Ministrul le-a cerut comandanților Regiunilor Militare și Flotei de Nord ca, pentru adaptarea rapidă a militarilor mobilizați la situația de luptă, să efectueze cu aceștia o pregătire suplimentară, sub îndrumarea ofițerilor cu experiență în acțiuni de ducere a luptei.

“Întrebuințarea acestor unități ar trebui făcută numai împreună cu acele unități care participă deja la operația militară specială”, a concluzionat ministrul.

Comentariul autorului: Anterior, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, declarase că, în total, vor fi mobilizate aproximativ 300.000 de persoane. Cu toate acestea, în presă au apărut speculații potrivit cărora numărul real al celor mobilizați va fi de circa un milion.

Probabil că pregătirea personalului mobilizat se desfășoară în regim intensiv. Ținând cont de faptul că acesta este format numai din foști militari, este posibil ca perioada de pregătire să nu depășească două sau trei săptămâni. Acest lucru înseamnă că în perioada imediat următoare, pe front vor apărea primele unități formate în urma procesului de mobilizare parțială.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel