Rușii au livrat un nou lot de T-90M, cel mai modern tanc rusesc. Fără viziere împotriva dronelor Ucrainei, dar măcar le-au sfințit la propriu

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
T-90M, sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
T-90M, sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Serviciul de presă al companiei de stat Rostec din Federația Rusă a informat că, pe 12.03.2024, concernul Uralvagonzavod (UVZ) din Nijni Tagil a livrat trupelor ruse un nou lot de tancuri de tip T-90M Proryv.

Blindatele au fost amplasate pe o platformă feroviară și livrate beneficiarului. Nu a fost precizat numărul exact de tancuri furnizate Ministerului rus al Apărării, dar reprezentanții ruși au menționat că noul lot a fost produs în cadrul comenzilor de stat pentru apărare.

Trebuie remarcat faptul că, judecând după fotografiile făcute publice, tancurile au fost trimise la trupe fără protecția suplimentară pentru turele împotriva dronelor, așa- numitele “viziere” instalate de producător începând din luna noiembrie a anului trecut.

 

T-90 fără viziere împotriva dronelor ucrainene, dar măcar sfințite

 

2. Tanc T-90.... (drona-hero-t-90_34419900.jpg)

Serviciul de presă al companiei nu a furnizat detalii despre acest subiect, precizând doar că tancurile sunt produse ținând cont de solicitările armatei.

“Vehiculele livrate au suferit o serie de modernizări referitoare la îmbunătățirea securității și a caracteristicilor de performanță necesare pentru protejarea echipajelor și pentru creșterea eficienței în îndeplinirea misiunilor de luptă”, se arată în comunicatul de presă al Rostec, preluat de agenția Tass.

Concernul UVZ este principalul producător de tancuri din Federația Rusă. Acesta realizează modernizarea profundă a tancurilor T-72 la versiunea T-72B3M, produce tancuri noi T-90M Proryv și asigură modernizarea tancurilor T-90 la nivelul T-90M.

Presa rusă a informat că livrarea la trupe a celor mai bune tancuri din lume s-a produs cu tricolorul rusesc pe turele și pe fundalul muzicii interpretate de cântăreți celebri din Federația Rusă. În Piața Gloriei Trudovaya au concertat Denis Maidanov, grupul Zemlyane și alți interpreți ruși, în prezența a 2.000 de muncitori din cadrul fabricii.

După cum a informat și Serviciul de presă al UVZ, tradiția artiștilor care susțin producția de tancuri datează din perioada Marelui Război Patriotic.

“Conform unei alte bune tradiții, vehiculele blindate au fost sfințite de episcopul Feodosius de Nijni Tagil și Nevyansk, înainte de a fi trimise pe front”, au concluzionat reprezentanții UVZ.

 

Rușii au pierdut mii de tancuri în 2 ani de invazie în Ucraina, dar pe fondul trecerii mascate la economie de război produc 125 de tancuri pe lună

 

3. -imagine fara descriere- (tanc-t-90m-distrus_30312500.jpg)

Comentariul autorului: De la începutul invaziei militare în Ucraina, trupele ruse au pierdut câteva mii de tancuri și vehicule blindate, adică aproape toată tehnica de acest tip de care dispunea la declanșarea ostilităților.

Cu toate acestea, după cum a remarcat recent canalul american de televiziune CNN, care a citat declarațiile unor reprezentanți ai serviciilor secrete, partea rusă are capacitatea de a produce și de a restaura aproximativ 125 de tancuri pe lună. Prin impunerea de sancțiuni împotriva Moscovei, statele occidentale au încercat să destabilizeze economia rusă, pentru a forța Rusia să-și retragă trupele de pe teritoriul ucrainean.

Acest lucru nu s-a întâmplat, iar presa occidentală notează acum nu numai creșterea producției și modernizarea tancurilor, ci și o creștere semnificativă a producției de muniție de artilerie, al cărui volum este de trei ori mai mare decât capacitățile combinate ale SUA și statelor europene, desigur, pe fondul trecerii la economia de război mascată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel