Rusia şi Belarus vor organiza împreună exercițiului “Scutul uniunii-2019”

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
 Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014
Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014

Statul major al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 18.07.2019, că a fost aprobat planul exercițiului operativ ruso-belarus Scutul uniunii-2019, care va fi executat, în perioada 13-19 septembrie, pe teritoriul rus, potrivit remnmilitaryblog.com.

În cadrul unui comunicat dat publicității de agenția de presă rusă Interfax se arată că: "A fost aprobat planul exercițiului, au fost stabilite raioanele de dislocare a trupelor, volumul și procedurile de sprijin tehnic și logistic, precum și problemele de organizare a conducerii".

Potrivit reprezentanților Statului major al Regiunii Militare Vest, documentele relevante au fost aprobate de comandantul Trupelor regiunii, Aleksander Zhuravlev și de șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Republicii Belarus, Oleg Belokonev. Recunoașterea locului de desfășurare a manevrelor a avut loc în poligonul Mulino din Regiunea Nizhny Novgorod.

"În urma rezultatelor recunoașterii, a fost semnat un protocol comun al reuniunii de lucru a delegațiilor din Federația Rusă și Republica Belarus", au precizat reprezentanții Regiunii Militare Vest.

Anterior, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că exercițiul Scutul uniunii-2019 are un caracter planificat și este un exercițiu exclusiv defensiv, fără să fie îndreptat împotriva unui alt stat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel