Rusia vrea să modernizeze tunurile de artileriei poreclite ,,Dumnezeul războiului”

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Rusia a început modernizarea artileriei grele sovietice din timpul Războiului Rece, așa-zisul „Dumnezeu al războiului”. Potrivit Naţional Interest, care citează FMSO(The Foreign Military Studies Office) de pe lângă Pentagon.

Pe fondul neînţelegerilor tot mai mari între Rusia și Occident, se pare că ruşii şi-au reamintit de artileria grea sovietică, hotărând că a venit momentul să o modernizeze. Parte din acest plan de modernizare sunt mortierele de 240 de milimetri 2S4 „Tulipan“ şi obuzierele de 203 milimetri 2S7 „Pion“, potrivit Pagina de Rusia.

Ambele arme sunt capabile să tragă cu proiectile nucleare

După încheierea Războiului Rece, Rusia a trimis cea mai mare parte a acestor piese de artilerie de calibru mare în depozite, dar acum a decis să le readucă în armată, modernizându-le şi adaptându-le pentru amenințările moderne.

După ce va fi modernizată, această artilerie va fi folosită pentru a „face praf” fortificațiile inamicului. Analiștii FMSO cred că baza industrială a Rusiei și resursele sale financiare sunt insuficiente pentru producerea unui număr mare de rachete balistice, în timp ce proiectilele pentru „Tulipan“ și „Pion“ pot fi produse mult mai rapid și mai ieftin.

„Potrivit unor rapoarte, 2C4 vor fi modernizate pentru a se integra în sistemele de comandă și control moderne cu implementarea de sisteme îmbunătățite de comunicare și de control al tirului. De asemenea, este de așteptat că se va face o înnoire sau înlocuire a țevii și a mecanismului arcului de rapel“ – arata experţii FMSO.

Totodată, ruşii fac încercări de a adapta muniția acestor tunuri la sisteme de ghidaj cu laser

Momentan, doar Brigada 45 de artilerie a armatei ruse primeşte în dotare artileria grea modernizată. Brigada 45 este singura brigadă independentă de artilerie grea a Rusiei.

Armele de calibru mare sunt în mod normal organizate în batalioane de 8 până la 12 tunuri de artilerie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel