Rusia va trimite la casat submarinul ucrainean Zaporozhie

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a luat decizia de a distruge fostul submarin ucrainean, Zaporozhie (U-001), Proiect 641, care a rămas în Crimeea din anul 2014. Acest lucru rezultă din anunțul făcut de Ministerul Apărării privind organizarea unei licitații pentru distrugerea mai multor nave, potrivit mai multe surse din Federația Rusă, potrivit bmpd.livejournal.com, citat de remnmilitaryblog.com.

Datele publicate pentru licitație arată intenția de lichidare a unui submarin Proiect 641, fără specificarea denumirii acestuia, însă, este cunoscut faptul că Federația Rusă nu dispune decât de un singur submarin de acest tip, respectiv submarinul ucrainean Zaporozhie.

După cum a declarat șeful Comitetului de Apărare și Securitate din cadrul Consiliului Federației, Viktor Bondarev, în acest fel, Federația Rusă ar putea primi o compensație financiară pentru asigurarea staționării sale în Crimeea.

Submarinul a fost produs la Șantierul naval al Amiralității din Leningrad, cu numărul de uzină 260, fiind lansat la apă pe 29.05.1970 și introdus în dotare pe 06.11.1970.

În timpul fostei URSS, submarinul a parcurs 13.000 de mile marine, efectuând 14 marșuri, din care unul în Cuba.

În anul 1997, în baza acordului de împărțire a Flotei din Marea Neagră între Federația Rusă și Ucraina, submarinul a revenit părții ucrainene. Pe 01.08.1997, pe submarin a fost arborat drapelul Forțelor Navale ale Ucrainei.

Pe timpul apartenenței acestuia la Ucraina, submarinul s-a aflat, timp de 22 de ani, în reparații.

În urma anexării Peninsulei Crimeea în Federația Rusă, pe 22.03.2014, pe submarin a fost arborat drapelul Forțelor Navale rusești, acesta primind denumirea de B-435.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel