Rusia va testa anul viitor sistemul de apărare aeriană S-500 Prometheus

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia va începe testele preliminare ale celui mai recent sistem de apărare aeriană S-500 Prometheus în 2020, iar livrările sunt planificate începând cu 2025, a declarat sâmbătă, 28 decembrie 2019, ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Alexei Krivoruchko, potrivit Xinhua și Army Recognition.

Sistemul de apărare aeriană S-500 Prometheus este o versiune modernizată a sistemului actual S-400 Triumph, care este capabil să distrugă ținte aflate la o distanță de până la 400 km și la o înălțime de până la 30 km.

Chiar dacă nu exista detalii oficiale privind caracteristicile acestui sistem, Rusia are grijă să-i facă foarte multă reclamă.

Astfel, raza de acţiune a sistemului ar fi de 600 de kilometri (373 mile), nu de 400 Km aşa cum precizează unele publicaţii occidentale de specialitate din domeniul apărării. Ruşii susţin că sistemul este capabil să detecteze și să doboare simultan până la 10 ținte balistice care zboară cu o viteză de până la 7 kilometri pe secundă. De asemenea, va putea să distrugă focoasele rachetelor hipersonice.

 (w670)

În 2020 este planificat să înceapă testele preliminare ale sistemului de rachete antiaeriene S-500, primul model produs fiind programat pentru livrare în 2025", a spus Krivoruchko într-un interviu pentru ziarul oficial al ministerului rus al Apărării, Krasnaya Zvezda.


Rusia va începe producţia în serie a sistemului de rachete S-500 Prometeu

 

Producţia sistemului, ale cărui caracteristici rămân încă necunoscute, a început la începutul acestui an, S-500 fiind acum testat de către armată, iar producţia în masă se preconizează că va începe în a doua jumătate a anului 2020.

Anterior, Serghei Cemezov, şeful gigantului rus al industriei de apărare Rostec, a declarat că, Rusia nu va vinde, în viitorul apropiat, sisteme S-500 „pentru nicio sumă de bani", deoarece acestea sunt destinate în primul rând pentru înzestrarea armatei ruse și abia ulterior să fie vândute și în străinătate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel