Rusia va începe producţia în serie a sistemului de rachete S-500 Prometeu

S.I. Catalin / 17 sep 2019 / 13:39

Sistemul de rachete sol-aer cu rază lungă de acțiune de ultimă generație (SAM) S-500 va fi produs în serie începând cu anul 2020, a declara într-un interviu acordat gazetei RBK, directorul companiei rusești de stat din industria de apărare Rosteh, Serghei Cemezov, a informat lentă.ru.

Cemezov a negat zvonurile despre vânzarea sistemului S-500 în următorii cinci ani. Potrivit acestuia, unul dintre motivele refuzului de a produce aceste sisteme de apărare aeriană pentru export, ţine de faptul că sistemul de rachete S-400 se bucură de o cere foarte mare la export. Cemezov a mai precizat că unele elemente ale sistemului S-400 sunt planificate să fie produse în Turcia și India.

,,Eu cred că producerea în serie va începe peste un an", a precizat Cemezov răspunzând la o întrebare în acest sens. Potrivit precizărilor directorului companiei Rosteh, în următorii cinci ani, Federația Rusă nu va exporta aceste sisteme, urmând ca în primul rând să fie asigurate trupele proprii și abia ulterior să fie vândute și în străinătate.

Sistemul S-500 Prometey (eng. Prometheus) sau 55R6M Triumfator-M este un sistem de apărare aeriană dezvoltat la ora actuală în Federația Rusă.

S-500 este cea mai nouă variantă a sistemelor de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune produse de Almaz-Antey, producător rusesc de top în domeniul apărării.

Specificațiile sistemului rămân clasificate, însă, potrivit surselor din domeniul apărării și a interviurilor cu oficialii companiei, sistemul va avea capacităţi anti-rachetă semnificativ avansate comparativ cu actualul S-400 SAM, datorită noului radar cu reţea fazată de antene.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy