Rusia va pedepsi Grecia dacă furnizează Israelului informații despre sistemele S-300

S.I. Catalin |
Data publicării:

Grecia ar putea avea de suferit dacă va oferi Israelului informații despre sistemele de apărare antiaeriană S-300 deținute, sau dacă va permite antrenarea Forțelor Aeriene Israeliene împotriva acestor sisteme, scrie site-ul rusesc Avia.pro, citat de Uawire.org.

,,Dacă problema esențială a sistemelor S-300 o reprezintă condițiile dificile de atac create de luptătorii israelieni care acționează acoperiți de aeronavele civile, atunci Iranul va fi cu siguranță dispus să acționeze atacând orice obiect [aerian] ostil, fără restricții. Evident, Israelul este conștient de acest lucru, motiv pentru care Forțele Aeriene ale acestei țări au efectuat teste de luptă ale sistemelor S-300 împotriva propriilor avioane", precizează site-ul rusesc.

Site-ul rusesc Avia.pro se referă la informații publicate anterior de către agenția de știri Tsargrad, potrivit căruia avioanele israeliene practicaseră ocolirea zonelor de acțiune ale sistemelor S-300, în timpul exercițiilor de luptă din Marea Mediterană.

Analistul militar Aram Shabanyan a declarat că un avion israelian a efectuat un zbor de antrenament pe timpul nopții peste Marea Mediterană și că distanța parcurse de avion erau identice cu cele ale "țintelor militare potențiale din Iran". Shabanyan crede că echipajul ar fi repetat un atac împotriva instalației de apă grea din orașul Arak.

Avia.pro nu are informații cu privire la cât de reușite au fost exercițiile Forțelor Aeriene Israeliene împotriva țintelor din Grecia, dar consideră că este periculos pentru Atena să le fi permis accesul israelienilor la aceste informații.

,,Rusia dispune de pârghii suficiente pentru a exercita presiuni asupra Greciei, a cărei economie se scufundă constant. Astăzi, Grecia are o nouă problemă - sistemele S-400 care au fost deja transferate de Rusia în Turcia; dar Rusia ar putea crea probleme mult mai grave pentru Atena dacă va începe să acționeze împotriva Moscovei", a observat unul dintre analiștii siteului.

În 2007, Grecia a instalat un sistem S-300 pe care l-a primit de la Cipru, care l-a obținut la rândul său din Rusia, în 1999, pentru protecția împotriva Turciei.

În calitate de membru al NATO, Grecia a cerut permisiunea SUA, Marii Britanii și Israelului pentru a introduce complexul rusesc S-300 în serviciul de luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel