Rusia va folosi pentru prima oară rachetele hipersonice Kinzhal

Tudor Curtifan / 09 aug 2019 / 17:48

Rusia va folosi pentru prima oară rachetele hipersonice Kinzhal.

Forțelor Aerocosmice din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse vor folosi pentru prima dată sistemele de rachete hipersonice Kinzhal, informează agenția de presă TASS.

Rachetele hipersonice Kinzhal vor fi lansate pe data de 10 august, în cadrul concursului aerian Aviadarts 2019, desfășurat în Federația Rusă. Acestea vor fi lansate de pe avioane interceptor supersonice MiG-31.

După cum o arată şi specificaţiile, Kinzhal este o rachetă grea proiectată precis pentru bombardiere cu rază lungă de acțiune.

"Cred că viteza este importantă. MiG-31 are o viteză supersonica mai mare decât Tu-22M3, dar acum că a apărut o posibilitate de a testa rachetele la bordul unui avion cu rază lungă de acțiune, acest lucru trebuie făcut pentru a se vedea potențialul de luptă al Forței Aerospațiale", spunea la începutul lunii iulie Mihail Oparin, fost comandant al aviației.

Racheta Kinzhal are o rază de acţiune de peste 2.000 de kilometri şi o viteză de 10 ori mai mare decât sunetul. Racheta, care poate transporta atât focoase nucleare, cât şi încărcătură convenţională, este în serviciul armatei ruse din decembrie 2017.

CITEȘTE ȘI: Avioanele rusești Su-57, echipate cu rachete hipersonice

CITEȘTE ȘI: Rusia vrea sa doteze bombardierului strategic Tupolev Tu-22M3 cu rachete hipersonice Kinzhal

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy