Avioanele rusești Su-57, echipate cu rachete hipersonice

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Avionul rusesc Su-57 va fi echipat cu rachete hipersonice cu caracteristici similare cu cele ale rachetei Kinzhal.

"În conformitate cu Programul de Armament de Stat al Rusiei pentru 2018-2027, avioanele Su-57 vor fi echipate cu rachete hipersonice. Rachetele vor avea caracteristici similare cu cele ale rachetelor Kinzhal, dar vor fi de dimensiuni mai mici”, a informat o sursă din industrie publicației TASS.

Sursa nu a furnizat detalii privind caracteristicile specifice ale noilor rachete, și nici clarificări cu privire la momentul în care acestea vor fi montate. Totodată, momentan un există nicio confirmare oficială a Kremlinului.

În prezent, aeronavele MiG-31K sunt echipate cu rachete hipersonice Kinzhal. Racheta Kinzhal are o rază de acţiune de peste 2.000 de kilometri şi o viteză de 10 ori mai mare decât sunetul. Racheta, care poate transporta atât focoase nucleare, cât şi încărcătură convenţională, este în serviciul armatei ruse din decembrie 2017.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel