Rusia vrea sa doteze bombardierului strategic Tupolev Tu-22M3 cu rachete hipersonice Kinzhal

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Intenţia de dotare cu rachete hipersonice Kinzhal(Pumnal) a bombardierului strategic Tupolev Tu-22M3 este necesară pentru a verifica capacitatea aeronavei de a lansa acest nou tip de rachete, a declarat luni pentru agenţia de presă rusă, TASS, fostul comandant al aviației cu rază lungă de acţiune, Mihail Oparin.

Bombardierul strategic Tu-22M3 "se potrivește perfect" pentru testarea de rachete hipersonice Kinzhal, datorită caracteristicilor sale oferite de masa și capacitatea lui’’, a spus Oparin.

"Testele sunt necesare pentru a vedea dacă [bombardierul] va fi capabil să lanseze rachetele și să obțină rezultate scontate. Pentru piloții de aeronave cu rază lungă de acțiune, racheta ţine mai de grabă de domeniul tactic, dar în același timp are avantaje clare prin capacitățile sale de a lovi apărarea anti-rachetă inamic ", a precizat fostul comandant.

După cum o arată şi specificaţiile, Kinzhal este o rachetă grea proiectată precis pentru bombardiere cu rază lungă de acțiune.

"Cred că viteza este importantă. MiG-31 are o viteză supersonica mai mare decât Tu-22M3, dar acum că a apărut o posibilitate de a testa rachetele la bordul unui avion cu rază lungă de acțiune, acest lucru trebuie făcut pentru a se vedea potențialul de luptă al Forței Aerospațiale ", a spus fostul comandant.

(w670)

Proiectul complexului de rachete hipersonice Kinzhal a fost dezvăluit de președintele rus Vladimir Putin pentru prima data pe 1 martie 2018.

Într-un interviu acordat agenției de presă TASS la 1 martie, comandantul-șef al Forțelor Aerospațiale Ruse, Generalul Sergei Surovikin, a dezvăluit câteva detalii despre noua rachetă balistică KH-47M2 Kinzhal. Potrivit lui Serghei Surovikin, noua rachetă rusească de tip KH-47M2 Kinzhal a pornit de la modernizarea aeronavelor Mikoyan MiG-31. Noul sistem, conceput pentru a ataca ținte aflate la o distanță de peste 2.000 km, permite aeronavelor cu echipaj să rămână la o distanță sigură.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel