Rusia va efectua exerciţii tactice cu rachete balistice intercontinentale Topol-M și Yars

S.I. Catalin |
Data publicării:
rachete balistice intercontinentale Topol-M
rachete balistice intercontinentale Topol-M

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 30.05.2019, că echipajele instalațiilor de lansare ale complexelor terestre mobile de rachete de tip Topol, Topol-M și Yars aparținând marilor unități din Bologovsky, Yoshkar-Ola, Tagil și Barnaul ale Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) desfășoară acțiuni tactice, potrivit militarynews.ru, citat de remnmilitaryblog.com.

„Subunitățile de rachete execută activități de desfășurare a complexelor, executând marșuri de instrucție și organizând mascarea și paza acestora pe timpul marșului. De asemenea, militarii desfășoară misiuni de depășire a unor porțiuni de teren contaminat, de respingere a atacurilor terestre și aeriene, precum și de cooperare cu subunitățile date în sprijin”, se arată în comunicatul de presă.

Antrenamentele se desfășoară în patru subiecți ai Federației Ruse: Regiunile Tver și Sverdlovsk, Republica Mari El și Ținutul Altai.

Coincidenţă sau nu

Anunţul ministerului rus al Apărării vine la scurt tip după ce, miercuri, Robert P. Ashley, şeful Defense Intelligence Agency (DIA) a declarat că Statele Unite consideră că este posibil ca Rusia să efectueze teste cu focoase nucleare cu putere redusă, ceea ce o ajută la dezvoltarea potenţialului său nuclear şi încălcând astfel un moratoriu instituit cu privire la astfel de experimente.

Moscova „probabil nu se conformează prevederilor” Tratatului de Interzicere Completă a Testelor Nucleare (CTBT), a declarat generalul Robert Ashley, directorul Agenţiei americane de Informaţii Militare (DIA).

„Informaţiile noastre despre dezvoltarea armelor nucleare ne conduc să credem că activităţile de testare efectuate de Rusia vor contribui la dezvoltarea capabilităţilor atomice", a adăugat generalul Robert Ashley, precizând că testele ruse au loc în Arhipelagul Novaia Zemlea, situat în Oceanul Arctic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel