Rusia va desfăşura o nouă divizie de infanterie motorizată în Kaliningrad

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia a declarat că va desfășura o divizie motorizată în Kaliningrad, exclavă rusă care se învecinează cu Polonia și Lituania, potrivit unui ziar guvernamental rus.

Rusia susţine că prezenţa militară a NATO în Europa de Est o determină să-şi întărească poziţia militară în Kaliningrad.

,,Desfăşurarea din ce în ce mai mare a forțelor NATO în regiune, creează preocupări pentru depășirea acestei situații, astfel luându-se decizia îmbunătățirii apărării regiunii Kaliningrad", potrivit Rossiyskaya Gazeta.

În ciuda faptului că nu a indicat exact numele unităţii care urmează să fie desfăşurare, ziarul rus menționează sosirea unei divizii motorizate, a informat miercuri agenția de știri din Letonia LETA.

În urma agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, în 2014, NATO și-a consolidat prezența în statele baltice și în Polonia. Președintele american Donald Trump și omologul său polonez, Andrzej Duda, au convenit la începutul acestui an să desfășoare forțe americane suplimentare în Polonia pentru a descuraja Rusia.

Între timp, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA în Europa, Jeff Harrigian, a declarat, în septembrie, că SUA are un plan de a contracara apărarea aeriană rusă din Kaliningrad. Moscova a criticat afirmația, spunând că Rusia o consideră drept „o amenințare".

În octombrie, un batalion al Forțelor Armate SUA a fost dislocat în Lituania, cuprinzând aproximativ 500 de militari, 30 de tancuri Abrams și 25 de vehicule de luptă de infanterie Bradley, ca parte a deciziilor NATO de a desfăşura trupe, prin rotaţie, în mai multe state din estul Europei.

Belarus a văzut, la momentul respective, desfăşurarea de tancuri americane în Lituania că pe o ameninţare de securitate. Minskul precizând că va lua măsuri pentru consolidarea frontierei de stat a Belarusului cu Lituania, prin creşterea numărului de trupe.

Summitul NATO de la Londra, din 3-4 decembrie, a reconfirmat că Alianța „se confruntă cu amenințări și provocări distincte care provin din toate direcțiile strategice [și include] acțiunile agresive ale Rusiei [care] reprezintă o amenințare la adresa securității euro-atlantice".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel