Rusia acuză Marina Britanică de sabotaj al gazoductului Nord Stream. Ministerul britanic al Apărării: Este o minciună de proporții epice

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: www.Nord-Stream2.com
Sursă foto: www.Nord-Stream2.com

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că membrii marinei britanice au aruncat în aer gazoductul Nord Stream luna trecută, acuzând direct membrul NATO că a sabotat infrastructura cheie a Rusiei.

Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă că militarii Marinei Britanice au aruncat în aer gazoductul Nord Stream luna trecută, acuzând direct membrul NATO că a sabotat infrastructura cheie a Rusiei.

Ministerul Apărării nu și-a susținut afirmația cu probe.

„Potrivit informațiilor disponibile, membrii unității marinei britanice au participat la planificarea, pregătirea și executarea unui atac terorist în Marea Baltică pe 26 septembrie a acestui an - aruncând în aer gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2”, a declarat ministerul.

 

Ministerul britanic al Apărării reacționează

 

Marea Britanie a respins sâmbătă afirmațiile Rusiei conform cărora membri ai marinei britanice au aruncat în aer gazoductul Nord Stream luna trecută, numind-o „afirmație falsă de proporții epice”.

„Această ultimă poveste inventată spune mai multe despre dezbaterile din cadrul guvernului rus decât despre Occident”, a adăugat el.

„Pentru a minimiza comportamentul său dezastruos al invaziei ilegale a Ucrainei, Ministerul rus al Apărării recurge la răspândirea unor afirmații false de proporții epice”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării.

***

Rusia a acuzat anterior Occidentul pentru exploziile de luna trecută care au deteriorat gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2, construite de Rusia, în Marea Baltică.

Însă Rusia nu a prezentat niciodată până acum dovezi concrete despre cine este responsabil pentru pagubele cauzate gazoductelor, care erau cea mai mare rută prin care Europa era aprovizionată cu gaz rusesc.

Kremlinul a calificat în repetate rânduri acuzațiile privind responsabilitatea Rusiei pentru deteriorarea conductei de „prostie”, iar oficialii ruși au spus că Washingtonul are un motiv pentru a dori să vândă mai mult gaz natural lichefiat (GNL) în Europa.

SUA au negat categoric vreo implicare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel