Rusia susţine că dispun de aproape 170 de grupări tactice de nivel batalion

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Cu ocazia participării la un forum pentru tineret, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat, pe 10.08.2021, că, în prezent, Forțele Armate ale Federației Ruse dispun de aproape 170 de grupări tactice de nivel batalion.

''Astăzi, avem practic trupe gata de luptă permanent. În prezent, nu mai avem pe cineva care trebuie căutat, găsit și adus la unitate. Totul este pregătit permanent. Dispunem de formațiuni denumite grupări tactice de nivel batalion. Din momentul apăsării butonului, acestea sunt capabile ca, în termen de o oră, să iasă pe poarta cazărmii. Avem 168 de astfel de batalioane, ceea ce reprezintă o cifră foarte mare'', a precizat Șoigu. 

Grupările tactice de nivel batalion sunt formațiuni temporare, cu flexibilitate operațională. Acestea sunt create în cadrul brigăzilor de infanterie moto și de tancuri.

Pentru participarea la acțiunile de luptă, unei grupări tactice de nivel batalion îi sunt alocate subunități de artilerie, apărare antiaeriană, geniu și de asigurare.

În plus, în caz de necesitate, acesta poate primi subunități aeriene, grupe cu destinație specială sau alte subunități, care îi permit să-și îndeplinească misiunile încredințate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel