Rusia şi Siria cer forţelor americane să părăsească teritoriul sirian

S.I. Catalin / 27 feb 2019 / 23:57
Sursa foto: AFP
Sursa foto: AFP

Rusia şi Siria au dat publicităţii miercuri o declaraţie comună în care cer forţelor SUA să părăsească teritoriul sirian şi să permită persoanelor din interiorul unei tabere de refugiaţi situată în sud-estul ţării să fie evacuate de către forţele ruse şi siriene, potrivit Reuters şi TASS.

În declaraţie, publicată de Ministerul rus al Apărării, se afirmă că forţele ruse şi siriene au pregătit autobuze pentru relocarea refugiaţilor din tabăra Rubkan, situată în zona Al Tanf - controlată de trupele americane -, şi le-ar putea garanta o deplasare sigură în locurile lor de baştină pentru a începe o viaţă nouă.

,,Lansăm de asemenea un apel către Statele Unite, ale căror unităţi militare se află în mod ilegal pe teritoriul sirian, să părăsească ţara'', se mai spune în declaraţie.

SUA au declarat anterior, în cursul acestei luni, că vor menţine aproximativ 400 de soldaţi ce vor staţiona în două regiuni diferite din Siria, fapt care ar putea deschide calea pentru menţinerea în Siria a trupelor ţărilor aliate Statelor Unite în cadrul coaliţiei internaţionale antijihadiste.

Această decizie a Washingtonului survine după ce preşedintele Donald Trump anunţase la sfârşitul lunii decembrie retragerea totală a trupelor americane din Siria, ceea a suscitat îngrijorarea ţărilor occidentale în legătură cu evoluţia situaţiei pe teritoriul sirian.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy