Rusia și China pregătesc desfășurarea de manevre comune, cu participarea a 13.000 de militari

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Est din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 05.08.2021, că aproximativ 13.000 de militari și aproape 500 de unități de armament și tehnică militară vor participa la exercițiul comun ruso-chinez Sibu/Interacțiune-2021.

Acesta se va desfășura, în perioada 09-13 august, în poligonul Qingtongxia din Regiunea autonomă Ningxia Hui din Republica Populară Chineză.

“La exercițiu vor participa aproximativ 13.000 de militari și vor fi implicate aproape 500 de unități de armament și tehnică militară”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

Din partea Rusiei, la activitățile de pregătire pentru luptă vor participa un detașament al Aviației Operativ-Tactice, personalul unei mari unități de infanterie moto din Ținutul Transbaikal, precum și conducerea acesteia. Partea chineză va fi reprezentată de structuri aparținând Forțelor Terestre și Forțelor Aeriene.

Reprezentanții Regiunii Militare Est au informat că, în cadrul pregătirilor pentru exercițiu, militarii contingentului rus au desfășurat antrenamente practice privind desantarea din elicoptere, în urma aterizării acestora. La antrenament au fost folosite elicoptere Mi-8 aparținând Forțelor Aeriene ale Chinei.

Potrivit datelor furnizate de militarii ruși, pe parcursul antrenamentului, subunitățile au efectuat ambarcarea în elicoptere cu echipamentele din dotare, transportul și desantarea în raioane necunoscute. Militarii au efectuat ulterior un marș de mai mulți kilometri în teren accidentat, îndeplinind mai multe misiuni practice. În timpul activităților, personalul a folosit dispozitive moderne de observare și cercetare, puști cu lunetă și puști de asalt AK-12.

În perioada următoare, vor avea loc o serie de antrenamente comune ale militarilor ruși și chinezi. La acestea vor participa și subunități de aviație din cele două țări.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel