Rusia și-a întărit baza militară din Tadjikistan cu 30 de tancuri modernizate de tip T-72B3M

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 06.12.2021, că baza militară rusă din Tadjikistan a primit în dotare 30 de tancuri modernizate T-72B3M.

“Un lot format din 30 de tancuri modernizate de tip T-72B3M cu caracteristici de luptă îmbunătățite a fost introdus în înzestrarea Bazei Militare 201 a armatei ruse dislocate în Tadjikistan”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Interfax.

“Batalionul de tancuri moderne, care a sosit pentru înlocuirea tehnicii vechi, va crește în mod semnificativ capacitatea de luptă a bazei, datorită manevrabilității ridicate și protecției îmbunătățite a echipajului”, au precizat reprezentanții Regiunii Militare Centru.

 

T-72B3M este echipat cu un nou sistem de propulsie

 

După cum au anunțat reprezentanții militari ruși, tancul T-72B3M este echipat cu un nou sistem de propulsie, precum și cu un complex încorporat de protecție activă și pasivă a mașinii de luptă. Acesta este dotat cu sistemul de comunicații Akveduk și cu un sistem de ochire multicanal Sosna-U, cu o cameră termică. Compartimentul de luptă al tancului a fost modernizat, prin instalarea unui tun cu calibrul de 125 de milimetri cu balistică îmbunătățită, un computer digital și un ecran panoramic pentru comandantul vehiculului blindat.

“Dotarea tancului cu sistemele menționate permite echipajului acestuia să descopere mai rapid și să distrugă mai ușor țintele”, se mai arată în comunicatul de presă.

Potrivit reprezentanților Regiunii Militare Centru, baza rusă din Tadjikistan a primit anterior și alte tipuri de armamente și tehnică blindată.

“Trei batalioane de infanterie moto ale bazei au fost reînzestrate integral cu tehnică modernă de luptă, respectiv mașini de luptă ale infanteriei BMP-2M și transportoare blindate BTR-82A. În același timp, subunitățile de rachete antiaeriene au fost dotate cu noile complexe de rachete portabile Verba. În dotarea bazei au mai fost introduse complexe de rachete dirijate antitanc Kornet, puști cu lunetă ASVK-M Kord, puști automate Ak-12, aruncătoare de flăcări cu bătaie crescută și cu putere mare, precum și tehnică pentru serviciile logistice și de asigurare tehnico-materială”, a spus comandantul Trupelor Regiunii Militare Centru, Aleksandr Lapin.

Baza Militară 201 din Tadjikistan, care face parte din structura Regiunii Militare Centru, este cel mai puternic obiectiv militar al  Federației Ruse din străinătate. Aceasta este dislocată în localitățile Dușanbe și Bokhtar. Baza include subunități de infanterie moto, tancuri, artilerie, cercetare, apărare antiaeriană, protecție de radiații, chimică și biologică și de transmisiuni.

Tancul T-72B3M a reprezentat una dintre noutățile prezentate în anul 2018 la forumul tehnico-militar Armata. Acesta este o versiune profund modernizată a tancului de bază T-72.

 

Rusia își consolidează prezența militară în Asia Centrală

    

Comentariul autorului: Înătirea bazei militare ruse din Tadjikistan face parte dintr-un program mai amplu al Federației Ruse de consolidare a prezenței militare în Asia Centrală.

Acesta se referă, în principal, la baza militară din Tadjikistan și baza aeriană Kant din Kârgâzstan, care sunt dislocate pe teritorul statelor riverane Afganistanului, unde puterea a fost preluată în acest an de către talibani.

Cu toate că noile autorități din Afganistan își declară intențiile pașnice, nu este exclusă o încercare a acestora de a pătrunde în țările vecine.

În acest context, în vara și toamna acestui an, Federația Rusă a efectuat o serie de exerciții de amploare cu statele din Asia Centrală.

CITEȘTE ȘI: Rușii au improvizat deasupra turelelor tancurilor T-72 sisteme de protecție împotriva rachetelor americane Javelin și dronelor turcești TB2

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel