Rusia se îmbărbătează după ce Germania a „eliberat Leoparzii”: Leopard 2, un tanc bun, dar net inferior T-90 rusesc

Darius Muresan |
Data publicării:
Tancuri germane Leopard 2
Tancuri germane Leopard 2

Germania a cedat în cele din urmă și a decis să livreze Ucrainei tancuri Leopard 2. Mai mult, Berlinul dă undă verde aliaților săi care operează Leopard să poată livra și ei Ucrainei tancuri. Se pare că decizia Germaniei face parte dintr-un acord cu SUA care urmează la rândul ei să anunțe că pregătește transferul de Abrams către Kiev.

Presa de propagandă apropiată Kremlinului jubila în aceste zile în momentul în care Germania ezita să trimită Ucrainei tancuri Leopard 2.

Azi, rușii nu mai sunt atât de încântați, în contextul în care Leopard 2 e în topul celor mai bune tancuri la nivel mondial.

Desigur, rămâne deschisă problema numărului, Ucraina având nevoie de un număr mare de tancuri și blindate pentru a reuși să împingă linia frontului.

Leopard 2 înlocuiește Leopard 1. Prima versiune a Leopard 2 a intrat în dotarea Armatei germane în 1979. De-a lungul timpului au fost produse peste 3.500 de tancuri.

Cea mai avansată versiune e A7. Leopard 2A7 dispune inclusiv de sistem activ de protecție TROPHY.

Dezvoltat de conglomeratul german de apărare Krauss-Maffei Wegmann (KMW), versiunea Leopard 2 A7V este o îmbunătățire a tancului Leopard 2A7, deja furnizat Forţelor Terestre Germane.

Ministerul Apărării din Germania a comandat 104 tancuri Leopard 2 A7V.

E foarte puțin probabil ca versiuni atât de avansate să ajungă în Ucraina. Însă chiar și în versiuni precedente, Leopard 2 e un „monstru greu de ucis”.

 

Rusia se îmbărbătează: Leopard 2, mult inferior tancului rusesc T-90

 

Agenția de presă rusă Tass publică un articol în care îl citează pe Andrei Kartapolov, președintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat a Federației Ruse.

Oficialul admite faptul că Leopard 2 sunt printre cele mai performante tancuri de luptă, dar se încurajează precizând că sunt inferioare T-90 rusesc.

„Tancurile Leopard nu sunt rele deloc, sunt chiar superioare la multe caracteristici față de Abrams americane. Dar cu toate acestea, comparându-le cu T-90 ale noastre, sunt net inferioare în ceea ce privește puterea de foc și protecția blindajului”, precizează oficialul rus în cadrul unei declarații la postul de televiziune Rusia 24.

El a adăugat că T-90 au fost deja testate cu succes în așa-zisa operațiune militară specială iar tancurile și-au demonstrat capacitățile.

Cea mai modernă versiune pe care rușii o au e T-90M.

 

Ce ştim despre tancul T-90M?

 

2. Tanc ruses... (tanc_t-90m-capturat_17435300.jpg)

Tanc rusesc T-90M Proryv capturat de ucraineni

Primul lot de tancuri modernizate T-90M Proryv/Breakthrough a intrat în dotarea forțele armate ruse în primăvara anului 2020. Astfel, T-90M Proryv este cel mai nou şi modern tanc pe care armata rusă îl are în dotare în acest moment.

Modelul T-90M 2017 este îmbunătățit în termeni de protecție, mobilitate și putere la foc.

Conform informaţiilor disponibile în presa rusă, T-90M a primit o turelă nouă, care diferă de cea a modelului produs în serie. Un alt avantaj al ultimei variante de tanc T-90M este faptul că acesta poate face schimb de informaţii, în timp real, cu alte blindate sau vehicule militare, aflate pe câmpul de luptă.

Alte caracteristici: T-90M Proryv dispune de un tun de tip 2A46M-4 de 125 mm şi un încărcător automat; un nou sistem de ochire care poate lovi ţintele pe orice timp, ziua sau noaptea; are un blindaj compozit reactiv superior, similar cu cel al tancului rusesc T-14 Armata; designul modelului T-90M Proryv-3 2017 este similar cu toată familia T-90 MBT; un motor mai puternic, de 1.500 cai putere; poate atinge 60 km / h cu o autonomie maximă de croazieră de 550 km.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel