Rusia s-a supărat. Moscova critică decizia Maiei Sandu de a reveni la limba română pe site-ul Președinției

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Sursă foto: Maia Sandu Facebook
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Sursă foto: Maia Sandu Facebook

Șeful Comisiei de relații internaționale a Consiliului Federației Rusiei, Konstantin Kosaciov, în cadrul unui interviu acordat presei ruse, a criticat decizia Chișinăului de a renunța la limba moldovenească pe pagina Administrației Prezidențiale și a reveni la limba română.

Oficialul rus spune că această decizie a noului președinte Maia Sandu va continua să scindeze societatea din Republica Moldova.

„Având în vedere cetățenia română a doamnei Sandu, această decizie poate fi cu greu numită neașteptată. Dar, din punctul meu de vedere, este puțin probabil ca această decizie va consolida societatea moldovenească, consolidare despre care doamna Sandu a vorbit în mod repetat în timpul campaniei electorale, ci mai degrabă o va diviza și mai mult și cu siguranță nu va contribui la progresul în soluționarea transnistreană ", a spus senatorul rus Konstantin Kosaciov, într-un interviu acordat publicației RIA Novosti și citat de portalul Deschide.md.

Potrivit lui Kosaciov, această decizie trebuie taxată de către cetățenii moldoveni, iar statele străine nu trebuie să se amestece în treburile Republicii Moldova.

„Aceasta este o problemă internă a unui stat care trece prin vremuri foarte grele”, a conchis politicianul.

Imediat după învestire, președintele Maia Sandu a decis ca pe site-ul oficial al Președinției Republicii Moldova, limba de stat să fie redenumită din moldovenească în română. Decizia de a înlocui româna cu limba moldovenească i-a aparținut fostului președinte Igor Dodon.

CITEȘTE ȘI: Imediat după ce Maia Sandu a preluat mandatul, Președinția a renunțat la limba moldovenească impusă de Dodon și a revenit la română (Foto)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel