Imediat după ce Maia Sandu a preluat mandatul, Președinția a renunțat la limba moldovenească impusă de Dodon și a revenit la română

Darius Muresan / 24 dec 2020 / 21:01

La câteva ore după preluarea mandatului de președinte, Maia Sandu s-a apucat schimbări. Primele modificări se observă pe site-ul președinției, unde limba de acces a paginii s-a transformat din moldovenească - MD, în română - RO.

Totodată, a fost plasat și discursul inaugural al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Limba de acces pe site-ul președinției a fost schimbată în moldovenească de către Igor Dodon la preluarea mandatului său de președinte în 2016, informează portalul Deschide.md.

Precizăm că, noul președintele Maia Sandu întotdeauna s-a declarat a fi vorbitoare de limbă română. 

În discursul ei, Maia Sandu a dat asigurări „voi fi președintele integrării europene a țării, care va scoate țara din izolare internațională și o va întoarce cu fața spre partenerii săi externi. Voi avea grijă ca Moldova să aibă o poziție clară, fermă și previzibilă pentru toți partenerii noștri - și mă voi asigura că interesele noastre sunt înțelese și respectate”.

Totodată, noul președinte al Republicii Moldova a transmis: „voi promova o politică externă care să ajute politica internă, să construiască punți, nu să ridice ziduri, să ne permită noi investiții și locuri de muncă. Să deschidă uși pentru cetățenii noștri, pentru produsele noastre, să așeze țara noastră la masa de discuții alături de țări dezvoltate”.

CITEȘTE ȘI: Rusia s-a supărat. Moscova critică decizia Maiei Sandu de a reveni la limba română pe site-ul Președinției

2. -imagine fara descriere- (limba-rom-moldoveneasca_82106200.jpg)

Sursă foto: Deschide.md

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy