Rusia grăbeşte livrarea sistemului de rachete S-300 către Siria

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul rus al Apărării,  generalul de armată Serghei Shoigu, a declarat pentru ziarului Kommersant că Rusia ar putea furniza Siriei sistemul de rachete S-300 în termen de două săptămâni, ca răspuns la doborârea avionului de recunoaștere IL-20, pe data de 17 septembrie în largul coastei Latakia.

În termen de două săptămâni, armata siriană va primi din Rusia un sistem de rachete S-300 pentru apărare, pentru a-și consolida capabilitățile de luptă ca urmare a doborârii unei aeronave rusești Ilyushin Il-20, a declarat ministrul Apărării Serghei Shoigu, potrvit TASS.

"Un sistem modern de rachete de apărare S-300 va fi furnizat forțelor armate siriene în termen de două săptămâni. Este capabil să intercepteze arme de atac de la distanță de peste 250 de kilometri și să lovească simultan câteva ținte aeriene", a spus ministrul.

Potrivit ziarului Kommersant, Rusia analizează potențialul de a furniza sistemul de apărare antirachetă S-300 în Siria, după ce a acuzat Israelul că a doborât aeronava IL-20.

Ministerul rus al Apărării a învinuit, duminică, oficial Israelul pentru doborârea avionului ruse, acuzând armata israeliană că incidentul a fost provocat din cauza "informaţiilor eronate" transmise "în mod deliberat" de către piloţii celor patru avioane de luptă F-16 israeliene.

Israelul a respins acuzaţiile, pretinzând că mecanismele de coordonare cu Rusia au fost folosite corect înainte ca avionul Illyushin Il-20 să fie doborât de o rachetă S-200 trasă de armata siriană.

Moscova a planificat livrarea sistemului S-300 către regimului Bashar al-Assad încă din aprilie, ca răspuns la bombardamentul combinat efectuat de SUA, Franței și Marii Britanii asupra Siriei.

Surse din cadrul guvernului rus au spus atunci că dacă Israel ar ataca sistemele aeriene de apărare ale Siriei, rezultatele ar fi "catastrofale", potrivit Haaretz.

Oficialii ruși au făcut declarații similare cu privire la posibila furnizare de sisteme de apărare antirachetă S-300 în trecut, totuși, Siria nu le-a primit încă de la Moscova sau de la omologii lor iranieni.

Anul trecut, Rusia a livrat sistemul de apărare antirachetă S-300 Republicii Islamice Iran, marcând prima livrare majoră a acestui sistem antiaerian către națiunea din Golful Persic.

De la primirea modelului S-300, armata iraniană a copiat modelul cu acordul Rusiei pentru a-l furniza forţelor militare guvernamentale din Siria.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel