Rusia publică imagini video de la „doborârea” unei drone Bayraktar TB2 a Ucrainei, dar pe ele se văd doar două rachete lansate

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 12.04.2022, că o fregată din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a distrus o dronă de tip Bayraktar TB2, în proximitatea litoralului Peninsulei Crimeea.

“Echipajul unei fregate a FRMN a distrus o dronă de tip Bayraktar, în partea de vest a litoralului Peninsulei Crimeea. Asupra aparatului de zbor fără pilot au fost trase două rachete antiaeriene cu ajutorul complexului Shtil de la bordul navei”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.  

După cum au precizat reprezentanții militari ruși, drona de producție turcească aparține Forțelor Armate ale Ucrainei.

“Drona ucraineană îndeplinea misiuni de cercetare privind acțiunile navelor FRMN, precum și pozițiile de coastă și terestre ale echipamentelor militare aparținând Forțelor Armate ale Rusiei din Peninsula Crimeea și din sudul Ucrainei”, au menționat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Notă: În imaginile video prezentate de Federația Rusă nu sunt prezentate decât două lansară de rachete de la bordul unei fregate, astfel încât anunțul Moscovei ar putea fi parte a războiulu informațional.

Ministerul Apărării de la Moscova nu a prezentat nici rămășițe ale TB2 și nici momentul „impactului”.

Bayraktar TB2 este o dronă turcească de atac destinată pentru îndeplinirea de misiuni operativ-tactice, la altitudinii medii. Aceasta a fost dezvoltată și produsă de compania Baykar Makina din Turcia.

 

Fregata rusă Amiral Essen - nava care ar fi „doborât” drona Bayraktar TB2

 

Comentariul autorului: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu lansarea celor două rachete antiaeriene de la bordul fregatei rusești, care poate fi vizualizat aici.

Potrivit anumitor surse, nava care ar fi doborât drona ucraineană este fregata Amiral Essen a FRMN.

În mod oficial, Forțele Armate ale Ucrainei trebuiau să dețină 36 de drone de atac Bayraktar TB2. Însă, până în prezent, partea rusă a anunțat distrugerea a aproximativ 40 de drone de acest tip. 

Dacă cifrele sunt reale, ele nu sunt confirmate nici de Ucraina și nici de surse independente, ar înseamna că Turcia a livrat Ucrainei un lot suplimentar de drone Bayraktar TB2, posibil chiar după începerea conflictului cu Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel