Rusia. Programul de înzestrare al marinei, un obiectiv strategic până în 2027

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
 vicepremierul rus Yuri Borisov
vicepremierul rus Yuri Borisov

Majoritatea contractelor prevăzute pentru marina rusă în acest an, ca parte a programului cadru de achiziții publice în domeniul apărării, au fost deja semnate, iar fondurile corespunzătoare au fost alocate, a declarat vicepremierul rus Yuri Borisov în cadrul unei conferințe ţinute miercuri la Ministerul Apărării.

,,Permiteți-mi să notez că majoritatea contractelor au fost încheiate. Fondurile din cadrul programului de achiziții publice din domeniul apărării au fost alocate în interesul Ministerului Apărării", a spus el, potrivit TASS.

,,În general, flota este pregătit să preia în acest an livrarea celor 26 de nave noi, ambarcațiuni și, inclusiv 4 nave înarmate cu rachete de croazieră Kalibr, care vor ridica cu siguranță capabilitățile forțelor noastre navale", a spus Borisov.

Potrivit declaraţiilor vicepremierului rus, marina Federaţiei Ruse are un  program amplu, costisitor şi de lungă durată pentru construcţia de noi nave.

Mai precis, Yuri Borisov spune că programul de achiziţii publice alocat marinei ruse va dura până în 2027, iar toate probleme legate de finanţarea programului trebuie să fie rezolvate.

,,În ceea ce privește construcția și repararea navelor de luptă, programul de achiziții publice din domeniul apărării până în 2027 prevede anumite particularități care trebuie luate în considerare", a subliniat vicepremierul.

Este necesar să se rezolve toate problemele legate de finanțare, a mai spus Borisov.

Tot Borisiv a a anunţat luni că un prototip experimental al ekranoplanului ,,Orlan’’ va fi dezvoltat în cadrul actualului program de înzestrare al marine ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel