Rusia caută cumpărători pentru corvetele Karakurt

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Project 22800 Karakurt
Project 22800 Karakurt

Rusia urmărește să-și exporte Corvetele Proiectului 22800 (Karakurt) înarmate cu rachete Kaliber în India, Vietnam, China și în alte țări din regiunea Asia-Pacific, a declarat vicepremierul Rusiei,Yuri Borisov.

"Aceste reprezintă un succes: au un tonaj mare, armament bun, iar Kaliber este cel mai important lucru. Corveta are un preț acceptabil, este mică, compactă și rapidă. Cred că are un potenţial bun la export pentru un numar de ţări, mai ales pentru ţările din regiunea Asia-Pacific - Vietnam, China, India și altele ", a declarat vicepremierul Yuri Borisov, citat de TASS .

În prezent, unitățile marinei rusești, și anume Baltica, Marea Nordului, Flota Mării Negre și flotilele caspice, sunt echipate cu corvette de tip Karakurt, a spus el. "Acum, construcția primelor trei nave ale acestei clase a fost lansată la șantierul naval din estul ţarii. Cred că producția noilor modele va crește interesul pentru acestea".

Proiectul corvete 22800 (Karakurt) reprezintă o serie de nave echipate cu rachete  de croazieră anti-nav, dezvoltate de Almaz Central Maritime Design Bureau din Rusia. Urmează ca marina rusă să primească un total de 18 nave de dimensiuni mici, ca parte a acestui proiect, primele două fiind gata în 2018. Navele sunt înarmate cu rachete de înaltă precizie, sisteme de artilerie modern și centrale electrice realizate de ruși, mai informat agenția de știri rusă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel