Rusia, principala amenințare la adresa Suediei. O treime din angajații ambasadei ruse sunt colaboratori ai serviciilor secrete

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia este principala amenințare la adresa securității suedeze, se arata în raportul pentru anul 2018 al serviciului de informații al Suediei, SAPO.

„Rusia a dezvoltat doctrina zonei gri, ceea ce înseamnă că ea dorește să influențeze Suedia și alte țări fără a recurge la agresiune armată. În acest sens colectează în mod constant date confidențiale care pot fi utilizate dacă este necesar pentru a destabiliza țara", susține șeful diviziei de contrainformații al SAPO, Daniel Stenling, informează Radio Chișinău care citează Pagina de Rusia.

Potrivit acestuia, Rusia încearcă să-și atingă obiectivele prin campanii de dezinformare, atacuri cibernetice și achiziționarea de companii și tehnologii strategice.

Conform estimărilor serviciului de contrainformații suedez, o treime din personalul ambasadei ruse din Stockholm sunt colaboratori speciali ai serviciilor secrete ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel