Rusia pregătește ceva. Putin a convocat întreaga conducere militară care răspunde de invadarea Ucrainei

Ionel Copcea |
Data publicării:

Agenția de presă rusă Tass a informat că, pe 16.12.2022, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a efectuat o vizită de lucru la Statul major al „operației militare speciale”, unde a audiat o serie de rapoarte ale comandanților militari privind planurile de acțiune pe termen scurt și mediu. 

“Dragi tovarăși, îi vom asculta pe comandanții de pe fiecare direcție operațională și aș dori să știu propunerile dumneavoastră cu privire la acțiunile noastre imediate și pe termen mediu”, a spus șeful statului rus în cadrul întâlnirii.

După cum rezultă din imaginile publicate sâmbătă de Ministerul rus al Apărării, la evenimentul organizat în punctul de comandă al Grupării de Forțe Întrunite au fost prezenți ministrul apărării, Serghei Șoigu, și șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valery Gerasimov. Printre vorbitori s-a numărat și comandantul grupării de trupe din zona „operației militare speciale”, Serghei Surovikin.

Întâlnirea președintelui Putin cu comandanții militari a provocat o reacție intensă și multe comentarii ale experților pe canalele de televiziune occidentale. Astfel, în mass-media vest-europeană, s-a remarcat faptul că apariția informațiilor potrivit cărora președintele Rusiei a lucrat la Statul major al „operației militare speciale” practic pe tot parcursul zilei de vineri, nu poate fi ignorată.

În special, acest lucru este considerat un semnal transmis Kievului că Rusia nu numai că nu se va retrage, ci este gata să-și consolideze componenta militară în cadrul invaziei.

 

ISW: Putin ar putea discuta în Belarus un nou asediu asupra Kievului

 

2. Photo: The... (rusia-avioane-forte-aerienee_58077400.jpg)

Photo: The Washington Institute

Între altele, a atras atenția o analiză a Institutului pentru studiul războiului (Institute of the Study of War, ISW) din Statele Unite. Specialiștii acestui institut au semnalat cât de important este anunțul privind vizita președintelui rus la Minsk, programată pentru luni, 19 decembrie. 

Aceștia apreciază că, în Republica Belarus, Vladimir Putin ar putea discuta cu Alexandr Lukașenko o nouă opțiune privind invazia Kievului. Se presupune că acest lucru poate decurge din manevrele executate de armata Republicii Belarus la granița cu Ucraina.

O atenție specială a fost acordată și faptului că, imediat după ce a lucrat la Statul major al “operației militare speciale”, președintele rus a avut o întâlnire cu membrii Consiliului de Securitate. Se presupune că acolo au fost luate noi decizii anti-ucrainene.

CITEȘTE ȘI: Rusia vrea să ia Kievul în 2023. Ucraina spune că „dincolo de Urali” se plănuiește un nou asalt asupra Kievului pe două direcții

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel