Ucraina: Rusia livrează zeci de camioane cu muniție către forţele de ocupaţie din Donbas

S.I. Catalin / 24 apr 2020 / 18:53

Rusia continuă să furnizeze arme, muniții și alte echipamente militare trupelor de ocupație de pe teritoriul regiunilor Donețk și Luhansk, dincolo de frontiera ucraineana cu aceste regiuni, unde guvernul de la Kiev nu mai deţine controlul din 2014, conform datelor Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina.

,,De la începutul lunii aprilie, până la 20 de unități de vehicule blindate, peste 30 de camioane cu muniție și combustibil au fost livrate de la Federația Rusă", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Dmytro Huțuliak, potrivit Ukrinform.

În același timp, în ciuda situației sanitare și epidemiologice actuale, rotirea ofițerilor în pozițiile de comandă din Corpul 1 al Armatei (Donețk) și al Corpului 2 Armată (Luhansk), nu se oprește.

Mai mult, numărul mercenarilor care sosesc din Federația Rusă, pentru îndeplinirea de activității militare, în cadrul unităților forțelor de ocupație ruseşti, continuă să crească.

În cursul zilei de astăzi, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a descoperit cantităţi impresionate de muniţie şi armament, în apropierea zonei Operațiunii Forțelor Comune ucrainene.

Astfel, SBU a confiscat: 12 mine antitanc, 11 proiectile de calibru mare, 33 de lansatoare de grenade și 38 de grenade RGD-5 și F-1. De asemenea, SBU a găsit două puști de asalt Kalashnikov și o pușca cu lunetă Dragunov, peste 400 de proiectile pentru lansatoare antitanc și lansatoare de grenade, dar și aproximativ 14.000 de gloanţe de diferite calibre.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy