Rusia îşi maschează sistemele de război electronic din Donbas (Foto)

S.I. Catalin / 16 dec 2019 / 19:40

Federația Rusă își folosește în mod activ sistemele, personalul și echipamentele militare pentru a continua războiul împotriva Ucrainei și pentru a ocupa abuziv o parte din teritoriul ucrainean, potrivit Ukrinform.net.

Platforma online din Ucraina, Inform Napalm, specializată în culegerea de informaţii din surse deschise (OSINT) a făcut referire, în repetate rânduri, la sistemele rusești SIGINT folosite în regiunea ocupată Donbas din estul Ucrainei. Recent, platforma a prezentat mai multe fotografii în care se poate observa prezența sistemelor moderne de război electronice rusești în Donbas.

(w670)

Jurnaliştii de investigaţii care administrează aceasta platformă reamintesc că la sfârșitul lunii noiembrie - începutul lunii decembrie, Misiunea de Supraveghere a OSCE în Donbas (SMM) a localizat și înregistrat în rapoartele sale un sistem automat de bruiaj (R-330Zh, Zhitel) și stații radio de bruiaj a comunicațiilor aeriene de tip R-934 și RB-636 Svet-Ku (folosit pentru monitorizarea mediului înconjurător şi supravegherea diferitelor surse de semnal).

(w670)

Observațiile au fost publicate ca parte a rapoartelor OSCE SMM din 28 noiembrie și 7 decembrie.

(w670)

Cu toate acestea, la data publicării rapoartelor OSCE  nu existau dovezi foto sau video.

(w670)

Analiștii comunității internaționale de voluntari InformNapalm au comparat fotografiile realizate recent cu specificaţiile tuturor echipamentelor ruse de război electronic și au confirmat că stațiile de război electronice R-330ZH, R-934 și RB-636 au fost, cel mai probabil, observate din nou în Donbas.

(w670)

Armata rusă a încercat să le mascheze cu plase de camuflaj, dar elementele caracteristice ale stațiilor au put fii uşor identificate pe baza fotografiilor realizate, a notat platforma online Inform Napalm.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy