Rusia își întărește trupele din Regiunea Kaliningrad. În 2021, în regiune va fi formată o divizie de infanterie motorizată

Ionel Copcea |
Data publicării:

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 01.12.2020, citând surse din cadrul structurilor de forță, că, în anul 2021, în Regiunea Kaliningrad, va fi formată o divizie de infanterie motorizată. Aceasta va face parte din compunerea Corpului 11 Armată din cadrul Trupelor de Apărare de Coastă ale Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB).

,,Vor fi luate o serie de măsuri organizatorice și de personal, iar după realizarea acestora, în vestul Federației Ruse va fi formată o nouă divizie de infanterie moto, în compunerea Corpului 11 Armată”, a declarat sursa agenției.

Potrivit precizărilor acesteia, în structura noii divizii vor intra un regiment de infanterie moto, un regiment de tancuri și o brigadă de infanterie moto, care, în prezent, se subordonează direct corpului de armată. Noua divizie va avea un complet de unități de sprijin și asigurare de luptă, inclusiv un regiment de artilerie.

Conform structurii standard adoptate în Forțele Armate ale Rusiei, o divizie de infanterie moto ar trebui să aibă trei regimente de infanterie moto și un regiment de tancuri, adică, în total, 10 batalioane de infanterie moto și șase batalioane de tancuri. Se așteaptă ca, în legătură cu modificările organizatorice planificate, numărul batalioanelor de infanterie moto și de tancuri ale Corpului 11 Armată să crească cu mai multe unități.

Anterior, tot pe 01 decembrie, Serviciul de presă al FRMB a informat, cu ocazia începerii noului an de instrucție în Forțele Armate ale Rusiei, că „anul viitor, FRMB va continua procesul de formare a unei mari unități de infanterie moto, cu locul de dislocare în Regiunea Kaliningrad”.

Comentariul autorului: Probabil, noua divizie de infanterie moto din Regiunea Kaliningrad își va începe activitatea pe 01.12.2021. În compunerea diviziei vor fi incluse atât unități existente și în prezent, cât și altele nou înființate.

Pe lângă divizia de infanterie moto, reprezentanții ruși au în vedere formarea în Regiunea Kaliningrad și a unei divizii de aviație, în care vor fi incluse unitățile de aviație ale FRMB.

După cum au anunțat reprezentanții ruși, toate aceste schimbări organizatorice au în vedere contracararea unor măsuri pregătite de NATO în Polonia și în statele baltice. Potrivit planurilor NATO, la sfârșitul anului 2020, alianța ar trebui să dispună de 30 de grupuri tactice de nivel batalion, 30 de nave și 30 de escadrile de aviație la granițele regiunii, care să poată fi desfășurate în această zonă în 30 de zile.

În ultimii ani, Rusia și-a consolidat infrastructura militară pe direcția strategică vest, în special în Regiunea Kaliningrad. Astfel, în anul 2016, a fost format Corpul 11 Armată al FRMB. În luna mai 2018, a fost anunțată dotarea Brigăzii 152 Rachete din Chernyakhovsk cu complexe de rachete operativ-tactice Iskander-M.

De asemenea, armata rusă dispune acum în Regiunea Kaliningrad de sisteme moderne de rachete de coastă Bal și Bastion, precum și de sisteme de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune S-400 Triumph. În luna iulie a anului trecut, Ministerul Apărării a informat că armata rusă a finalizat construcția unui nou arsenal lângă Kaliningrad pentru depozitarea rachetelor, torpilelor și munițiilor de artilerie, precum și a unui nou aerodrom pentru Aviația navală a FRMB.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel