Rusia își consolidează trupele din Regiunea Militară Sud, prin formarea a încă două divizii de infanterie moto

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Aleksandr Dvornikov, a declarat, pe 12.01.2022, că, în cursul acestui an, va fi încheiat procesul de formare a încă două divizii de infanterie moto.

“În anul 2022, vom finaliza crearea a încă două divizii de infanterie moto, în componența cărora vor fi înființate noi regimente de infanterie moto și batalioane de tancuri. În acest mod, va crește capacitatea de luptă a Regiunii Militare Sud, a precizat Dvornikov”, citat de agenția de presă Interfax.

 

Rusia a format încă două divizii de infanterie moto

 

Potrivit unor date furnizate de Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud, în anul 2020 a fost înființată Divizia 19 Infanterie Moto în compunerea Armatei 58 arme întrunite, iar în 2021 s-a încheiat prima etapă de formare a Diviziei 20 Infanterie Moto în cadrul Armatei 8 arme întrunite.

Pe 31 decembrie, în mesajul de Anul Nou, Aleksandr Dvornikov a precizat că potențialul de luptă al Regiunii Militare Sud va fi întărit, în vederea asigurării securității militare a Federației Ruse.

“În Regiunea Militară Sud, va continua întărirea potențialului militar al marilor unități operative, marilor unități și unități militare. Eforturile noastre principale vor fi orientate către pregătirea pentru luptă și pentru mobilizare a Trupelor Regiunii Militare Sud, la un nivel care să garanteze asigurarea unei apărări fiabile a intereselor de stat și a securității militare din sudul Federației Ruse”, a menționat Dvornikov.

Anterior, pe 21 decembrie, în cadrul ședinței de bilanț a Colegiului Ministerului rus al Apărării, Dvornikov a vorbit despre înființarea în Regiunea Militară Sud a unor noi divizii și brigăzi.

“În compunerea Armatei 58 arme întrunite, a fost formată Divizia 19 Infanterie Moto. Armata 8 arme întrunite a fost întărită cu noi brigăzi de rachete și artilerie. În același timp, unitățile militare ale noii Divizii 20 Infanterie Moto au trecut la desfășurarea de activități de pregătire pentru luptă. Nu în ultimul rând, Armata 49 arme întrunite a fost completată cu unități de război electronic și de protecție RCB (de radiații, chimică și biologică)”, a spus Dvornikov.

Pe de altă parte, pe 29 decembrie s-a aflat că militarii ruși au încheiat procesul de formare a unui nou regiment de desant-asalt la Feodosia, în Peninsula Crimeea. Acest regiment a intrat în compunerea diviziei de desant-asalt din Novorossiysk aparținând Trupelor de Desant Aerian.

 

Trupele Regiunii Militare Sud includ trei armate

      

Comentariul autorului: În prezent, componenta terestră a Trupelor Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse include trei armate de arme întrunite (8, 49 și 58), ale căror state majore sunt dislocate în localitățile Novocherkassk, Stavropol și Vladikavkaz.

În structura acestora se află deja patru divizii de infanterie moto, respectiv Divizia 150 Infanterie Moto - Novocherkassk și Divizia 20 Infanterie Moto - Volgograd în cadrul Armatei 8 arme întrunite, precum și Divizia 42 Infanterie Moto - Khankala și Divizia 19 Infanterie Moto - Vladikavkaz în compunerea Armatei 58 arme întrunite.

Cu siguranță, una din cele două divizii de infanterie moto, care vor fi înființate în acest an, va fi Divizia 136 Infanterie Moto - Buinaksk a Armatei 58 arme întrunite, care va fi formată pe baza actualei Brigăzi 136 Infanterie Moto.

Probabil, cea de-a doua divizie va fi formată pe baza Brigăzii 205 Infanterie Moto - Budennovsk din compunerea Armatei 49 arme întrunite.

Trebuie precizat faptul că structura diviziilor de infanterie moto din cadrul Trupelor Regiunii Militare Sud nu este una standard. Astfel, diviziile includ fie două regimente de inafnterie moto și două regimente de tancuri, fie trei regimente de infanterie moto și un regiment de tancuri, fie trei regimente de infanterie moto și un batalion de tancuri.

În baza declarațiilor generalului Dvornikov, se poate aprecia că diviziile înființate în cursul anului 2022 vor fi structurate în trei regimente de infanterie moto și un batalion de tancuri.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel