Rusia își consolidează apărarea la frontiera cu Finlanda: În Republica Karelia, a fost formată o brigadă de rachete dotată cu sisteme Iskander-M

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 19.04.2024, citând surse din cadrul Ministerului rus al Apărării, că Regiunea Militară Leningrad, reînființată recent în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, a fost întărită cu noi formațiuni militare.

Astfel, în Republica Karelia, a fost formată o brigadă de rachete dotată cu complexe operativ-tactice Iskander-M. De asemenea, în compunerea Regiunii Militare au intrat și două corpuri de armată, respectiv Corpul 11 Armată din Regiunea Kaliningrad și Corpul 14 Armată din Regiunea Murmansk.

Experții militari ruși consideră că întărirea frontierei din partea de nord-vest a țării reprezintă o reacție adecvată și oportună la aderarea Finlandei la NATO.

La începutul acestui an, cotidianul Izvestia a informat că, în cadrul Regiunii Militare Leningrad vor fi create noi divizii de infanterie moto. În același timp, se are în vedere formarea unei divizii de tancuri, dar o decizie definitivă în acest sens nu a fost încă luată.

În vestul Federației Ruse va fi formată și o nouă armată de forțe aeriene și apărare antiaeriană, din care vor face parte regimente de aviație de vânătoare și de bombardament, precum și unități de apărare antiaeriană și radiotehnice.

De asemenea, direcția strategică vest va fi întărită și cu avioane de atac de tip Su-25. Acestea vor avea ca misiune să sprijine direct Forțele Terestre pe câmpul de luptă. Aeronavele vor interacționa și cu elicopterele din cadrul Aviației Forțelor Terestre.

Comentariul autorului:

În cadrul procesului de trecere de la dotarea Forțelor Terestre ale Federației Ruse cu rachete Tochka-U la cea cu complexe de rachete operativ-tactice Iskander-M, au fost reorganizate sau înființate 13 brigăzi de rachete. Acestea includ câte 12 instalații de lansare fiecare și fac parte din compunerea armatelor de arme întrunite.

Având în vedere faptul că, pe lângă cele 13 brigăzi, Federația Rusă mai dispune de încă un divizion independent, dotat cu patru instalații de lansare, se poate aprecia că în compunerea Forțelor Terestre se aflau 160 de instalații de lansare ale complexelor Iskander-M.

Pe fiecare instalație de lansare pot fi amplasate două rachete balistice 9M723 sau două rachete de croazieră 9M728 ori versiuni ale acestora.

Potrivit unor surse rusești, recent, în cadrul Trupelor de Apărare de Coastă din compunerea Forțelor Navale a fost înființată prima brigadă de rachete dotată cu complexe Iskander-M (12 instalații de lansare). Probabil că aceasta este dislocată în Peninsula Crimeea sau în Regiunea Kaliningrad.

În concluzie, în prezent, partea rusă ar putea dispune, în total, de 15 brigăzi și un divizion independent de rachete Iskander-M, cu 184 de instalații de lansare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel