Rusia ironizează planurile Ucrainei de a dezvolta rachete care să lovească Moscova. „Au spus și că se vor plimba cu tancuri Oplot prin Piața Roșie”

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În prima zi a acestei săptămâni un oficial ucrainean a provocat reacția Moscovei după ce a vorbit de rachete capabile să lovească Moscova, și pe care le dezvoltă Kievul.

Alexei Arestovich, consilier în cadrul delegației ucrainene a Grupului trilateral de contact pentru reglementarea situației din Donbas și consilier independent al șefului biroului prezidențial, în cadrul unui interviu, discutând despre temerile președintelui Vladimir Putin în ceea ce privește posibile baze militare ale NATO în Ucraina și aderarea țării sale la structurile Alianței, a vorbit despre dezvoltarea unor rachete capabile să ajungă până la Moscova. 

„Vladimir Putin va juca până în punctul în care rachetele ucrainene vor fi îndreptate către Moscova, în viitorul apropiat. Lucrăm la un program de rachete. Iar rachetele noastre vor avea raza de acțiune până la Moscova. E un răspuns simetric cu acțiunile Rusiei. Dacă agresiunea rusă nu ar fi existat, rachetele ucrainene nu ar fi fost niciodată îndreptate spre Moscova”, a precizat oficialul ucrainean.

Konstantin Gavrilov, cel care conduce delegația rusă la discuțiile despre securitate și controlul armelor de la Viena, a comentat ironic declarațiile oficialului ucrainean. Oficialul rus spune că Ucraina nu dispune de resurse suficiente pentru a-și dezvolta un asemenea program iar amenințările despre rachete îndreptate spre Moscova sunt „de tot râsul”, notează Tass.

„Aceste declarații nu ar trebui luate în serios. Sunt declarații de tot râsul”, a precizat oficialul rus, care consideră că oficialul ucrainean e lipsit de simțul seriozității.

 

Gavrilov: Ucrainenii au amenințat și că se vor plimba cu tancurile T084BM Oplot prin Piața Roșie

 

Gavrilov spune că „doar un nebun” ar folosi rachete sovietice împotriva Rusiei, iar aceste rachete nu pot ajunge până la Moscova. Totodată, acesta a făcut referire ironice și la industria de apărare din Ucraina și tancurile produse de ucraineni T084BM Oplot, construit fără componente de producţie rusească.

Vorbind despre faptul că industria din Ucraina nu e capabilă să construiască rachete care să lovească Moscova, Gavrilov a afirmat: „Uitați-vă la Uzina Malyshev. Ce a produs în acești ultimi opt ani? Au fabricat trei tancuri Oplot defecte și care se strică mereu. Și totuși, amenință că se vor plimba cu tancurile Oplot prin Piața Roșie. Deja nu mai e nici măcar amuzat”, a conchis oficialul rus.

Acesta nu a exclus însă ca Occidentul să ofere asistență militară Ucrainei, considerând că Vestul instigă Kievul în „problema militară”.

Amintim că în urmă cu o săptămână, publicația noastră a scris că, prin intermediul companiei de stat Ukrspetsexport, parte a concernului militar ucrainean Ukroboronprom, Ucraina a livrat în Statele Unite un tanc principal de luptă T-84BM „OPLOT”, în versiunea cea mai actualizată.

Acest tanc principal de luptă, livrat în SUA, ar fi fost realizat cu mult timp în urmă și ar fi participat la mai multe demonstrații militare și chiar a fost folosit la parada militară din acest an de la Kiev.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel