Rusia instalează în Arctica un radar capabil să detecteze rachete balistice și hipersonice

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia va instala în Arctica, în luna noiembrie 2019, în arhipelagul Novaya Zemlia, un al treilea radar de tip Rezonans-N capabil să detecteze ținte dezvoltate pe baza tehnologiei stealth, rachete balistice și rachete hipersonice, a declarat directorul general al Centrului Științific și de Cercetare Rezonans din Federația Rusă, Ivan Narazenko.

,,Al treilea radar Rezonans-N din Arctica a fost desfășurat în Novaya Zemlia. Acesta va intra în serviciul de luptă în luna noiembrie 2019. Stația este deja pornită, configurată și este gata sa fie utilizata în luptă. O comisie interdepartamentală de stat lucrează în prezent pentru recepția acesteia și transferul către apărarea aeriană a Flotei de Nord”, a spus Narazenko.

Până în prezent, armata rusă a primit patru stații de tip Rezonans-N, iar cea de-a cincea este în stadiu de finalizare. Două dintre stații se află deja în serviciul de luptă, a precizat Ivan Narazenko.

,,Toate stațiile radar au ca misiune acoperirea direcției nord, în Arctica”, a precizat Narazenko.

,,Lungimea de undă metrică a stației permite detectarea aeronavelor dezvoltate pe baza tehnologiei stealth și a țintelor hipersonice, care zboară la viteze de până la 20 de Mach, deoarece, atunci când este utilizată, există o creștere a rezonanței suprafeței reflectorizante efective a aeronavelor”, a mai spus directorul general al Rezonans.

Radarul este capabil să descopere și să efectueze indicarea țintelor la distanțe de 600 de kilometri, în cazul țintelor aeriene aerodinamice, și la 1.200 de kilometri, în cazul țintelor balistice, la o altitudine de până la 100 de kilometri. Primul radar Rezonans-N a fost inclus în serviciul de luptă în Federația Rusă în urmă cu cinci ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel