Rusia înarmează Iranul. Teheranul țintește S-400, T-90 și avioane rusești

Tudor Curtifan / 21 noi 2019 / 12:45

Agenţia de Informaţii a Apărării (DIA) din Statele Unite indică faptul că Iranul ar urma să achiziționeze armament militar de ultimă generație din Rusia, informează Associated Press.

Potrivit unui raport DIA Iranul intenționează să cumpere sisteme de apărare aeriană S-400, dar și tancuri și avioane de vânătoare rusești.

DIA susține că Iranul și Rusia au demarat deja negocierile pentru echipamentele militare. Pe lângă S-400, Teheranul intenționează să achiziționeze și avioane de generația a 4-a și generația a 5-a. În speță, Su-30SM ori Su-57. Totodată, Iranul ar urma să achiziționeze și tancuri rusești T-90.

Înarmarea Iranului de către Rusia vine în contextul tensiunilor tot mai mari dintre SUA și Teheran după retragerea Washingtonului din tratatul nuclear. Amintim că SUA au reintrodus în mod unilateral sancţiuni severe economice împotriva Iranului, care au fost ridicate după încheierea acordului nuclear istoric în 2015 cu marile puteri, document denunţat în luna mai a anului 2018 de către preşedintele Donald Trump.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy