Rusia și Turcia îşi stabilesc noi baze militare în Siria

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forțele armate ruse au înființat o nouă bază militară în nordul Siriei, după ce a ajuns la un acord cu Forțele Democratice Siriene (FDS), care sunt formate în principal din luptători kurzi, potrivit Uawire.org.

Potrivit ziarului libanez Al-Masdar News , baza a fost înființată în orașul de frontieră Amuda, în provincial Al Hasakah. Pe măsură ce noua baza era construită, vehiculele grele ale armatei au început să fie aduse. Se presupune că bază va servi drept punct de observare a frontierei cu Turcia.

În prezent, armata rusă are două baze în provincia Al Hasakah, principala bază fiind cea din Aeroportul Al Qamishli.
Turcia nu a pierdut timpul, și-a consolidat prezența militară în Siria în același timp cu Rusia. Armata turcă a constuit două noi baze militare în apropierea orașului Ras al-Ayn, în nord-estul Siriei, și apropierea orașelor Al Toulan și Al Kanhir în provincia Al Hasakah.

În luna octombrie a acestui an, lupte violente au avut loc în nordul Siriei între forţele regimului de la Damasc şi cele ale Turciei. Tiruri de artilerie ale forţelor Ankarei au vizat trupele regimului sirian aflate la marginea satului Al-Assadiya din apropierea graniţei dintre Siria şi Turcia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel