Rusia vrea să livreze în continuare motoare de rachete către SUA

S.I. Catalin / 06 sep 2018 / 12:08

Rusia este gata să livreze şi de acum înainte motoare de rachete în SUA, dacă partea americană îşi va exprima dorinţa în acest sens, a declarat, luni, şeful RosKosmos, Dmitri Rogozin.

Sperăm ca negocierile cu SUA să se poarte în continuare. Credem, şi din acest punct de vedere suntem susţinuţi de conducerea politică a ţării, că trebuie să menţinem exportul de producţie high tech, în ciuda sancţiunilor. În cazul în care colegii noştri americani îşi vor exprima această dorinţă, livrările vor continua” – a declarat Dmitri Rogozin, potrivit TASS.

Potrivit afirmaţiilor sale, Rusia este, în continuare, dependentă de livrările de motoare de rachete în SUA şi este interesată de continuarea livrărilor.

Dmitri Rogozin a subliniat că şi partea americană este dependentă de livrările de motoare ruseşti. Dacă ar renunţa, contribuabilii americani ar trebui să cheltuiască mult mai mulți bani pentru a finanța proiecte de dezvoltare similare celor existente în Rusia.

Directorul executiv al producătorului de motoare Energomash, Igor Arbuzov a declarat că respectivul contract privind livrările de motoare de tip rachetă către Statele Unite este în vigoare până în 2020.

Compania Energomash furnizează motoarele de rachete RD-180 în Statele Unite ale Americii pentru navele spaţiale Atlas III și Atlas V. Primul acord privind motoarele RD-180 a fost semnat în 1997 și prevedea livrarea a 101 motoare în valoare de 1 miliard de dolari.

Congresul american a impus o interdicție pentru utilizarea motoarelor RD-180 în 2014, având în vedere relațiile deteriorate cu Rusia, dar a anulat-o un an mai târziu, când a devenit clar că Statele Unite nu vor dezvolta motoare în următorii ani. Statele Unite au comandat suplimentar 18 motoare RD-180 de la Energomash în 2016.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy