Rusia se laudă că dezvoltă prima generație de sisteme de apărare spațială S-500

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia spune că dezvoltă prima generație de sisteme de apărare spațială, a declarat vineri șeful Forțelor Aerospatiale ruse, Serghei Surovikin.

Sistemul de apărare aeriană S-500, dezvoltat în prezent de producătorul de arme rus Almaz-Antey, va putea atinge ținte hipersonice, sateliți plasați pe orbită joasă și arme spațiale, potrivit rușilor. Specificația sa tehnică permite să fie încadrat ca prima generație a sistemelor de apărare spațială, a declarat Surovikin într-un interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda a Ministerului Apărării.

"Pornind de la specificațiile sale tehnice, S-500 poate fi clasat ca prima generație de sisteme de apărare spațială, care în viitor vor putea distruge sateliți aflați pe orbită joasă și arme spațiale. Capabilitățile S-500 fac posibilă distrugerea armelor hipersonice, pe lângă țintele balistice", a spus Surovikin, transmite Anadolu.

Subliniem că informația prezentată de partea rusă trebuie privită cu rezerve.

Producția sistemului de apărare aeriană S-500 este planificată de Kremlin pentru anul 2021.

Nu există prea multe detalii oficiale privind caracteristicile sistemelor S-500. Raza de acţiune a sistemului ar fi de 600 de kilometri. Actualul S-400 Triumph este capabil să distrugă ținte aflate la o distanță de până la 400 km.

Citește și: S-500, primele sisteme capabile să doboare F-35? Rusia vrea să pună capăt supremației aeriene a SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel