Rusia se laudă că dezvoltă prima generație de sisteme de apărare spațială S-500

Eduard Pascu / 03 iul 2020 / 15:13

Rusia spune că dezvoltă prima generație de sisteme de apărare spațială, a declarat vineri șeful Forțelor Aerospatiale ruse, Serghei Surovikin.

Sistemul de apărare aeriană S-500, dezvoltat în prezent de producătorul de arme rus Almaz-Antey, va putea atinge ținte hipersonice, sateliți plasați pe orbită joasă și arme spațiale, potrivit rușilor. Specificația sa tehnică permite să fie încadrat ca prima generație a sistemelor de apărare spațială, a declarat Surovikin într-un interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda a Ministerului Apărării.

"Pornind de la specificațiile sale tehnice, S-500 poate fi clasat ca prima generație de sisteme de apărare spațială, care în viitor vor putea distruge sateliți aflați pe orbită joasă și arme spațiale. Capabilitățile S-500 fac posibilă distrugerea armelor hipersonice, pe lângă țintele balistice", a spus Surovikin, transmite Anadolu.

Subliniem că informația prezentată de partea rusă trebuie privită cu rezerve.

Producția sistemului de apărare aeriană S-500 este planificată de Kremlin pentru anul 2021.

Nu există prea multe detalii oficiale privind caracteristicile sistemelor S-500. Raza de acţiune a sistemului ar fi de 600 de kilometri. Actualul S-400 Triumph este capabil să distrugă ținte aflate la o distanță de până la 400 km.

Citește și: S-500, primele sisteme capabile să doboare F-35? Rusia vrea să pună capăt supremației aeriene a SUA

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy