Rusia continuă provocările. Un Su-35 a interceptat din nou o aeronavă a US Army (VIDEO)

Eduard Pascu / 20 apr 2020 / 12:38

Un avion rus s-a aflat duminică la 10 de metri de un avion de patrulare maritimă P-8A Poseidon al US Navy care zbura în spațiul aerian internațional din Marea Mediterană, a anunțat duminică a Flota a 6-a a SUA. Este cel de-al doilea incident de acest gen după cel de miercurea trecută.

La un interval mai mic de două ore, un avion P-8A Poseidon al US Navy a fost interceptat de două ori de un avion Su-35 Flanker.

Incidentul este al doilea în decursul unei săptămâni. În primul incident un Su-35 rusesc a executat manevre periculoase, trecând prin fața unu avion P-8A Poseidon al US Navy.

„Manevra de interceptare, nesigură și neprofesionistă, efectuată la mare viteză, a expus aeronava militară americană P-8A”, precizează US Navy, potrivit Navy Times.

„Ca răspuns, P-8A, care se afla la o altitudine constantă și o viteză croazieră, a coborât pentru siguranța ambelor aeronave. Acțiunile inutile ale pilotului aeronavei Su-35 sunt în contradicție cu buna conduită aeriană și cu regulile internaționale de zbor, punând în pericol siguranța zborului ambelor aeronave", se mai arată în comunicat.

Americanii cer rușilor să respecte standardele internaționale pentru siguranța zborului precum și acordul din 1972 pentru prevenirea incidentelor în și peste marea liberă. Acordul din 1972 a fost semnat de SUA și URSS și subliniază că ambele părți se angajează pentru siguranța navigației și siguranța zborului peste apele internaționale

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy